sv Charlois (za) verliest derby van De Zwervers

ROTTERDAM

Han Steenbeek

In de derde klasse D speelde Charlois op het eigen Sportpark Charlois tegen het IJsselmondse De Zwervers. Een ‘Zuid-derby’, die in het voordeel van de gasten ten deel viel. Met een verdiende 0-2 overwinning behaalden zij de drie punten.

Charlois is de laatste drie wedstrijden volledig van slag. Twee opeenvolgende nederlagen en een gelijkspel leveren acht verliespunten op en dat is veel. Heel veel voor deze zeker talentvolle selectie. Trainer Manuel Vissers was dan ook niet te benijden: „Tsja, wij misten vandaag natuurlijk Nordin Maach, Dario Lara Olaya, Celsius Grant half geblesseerd en dan is het even improviseren”. De eerste twintig minuten was de thuisclub zeker op dreef. Nayron Mathilda kreeg twee opgelegde kansen, maar vond ook de prima keepende Justin Vonk telkens op zijn weg. Joey Heinsbroek zag zijn vizier ook niet op scherp. Deze missers kwamen Charlois duur te staan. In de zesentwintigste minuut was het voor de gasten wel raak. Uit een vrije trap kon de geheel vrijstaande Sander Gorter raak koppen en liet goalie Linber van der Horst kansloos; 0-1.

NIET BETER

De tweede helft was niet veel beter. Charlois wilde wel, maar kwam niet aan voetballen toe, zoals het de eerste wedstrijden wel gewend was. De Zwervers profiteerde en uit een counter was het Stivan Silva, die de wedstrijd definitief op slot gooide; 0-2. Charlois likte zijn wonden en moet zich weer gaan oprichten om de geleden schade te gaan herstellen. Vissers: „De opgelegde kansen hadden wij moeten verzilveren. Dat deden wij niet en dan loop je achter de feiten aan. Dat is heel vervelend. De tweede helft moesten wij ‘pompen’, maar die 1-1 viel niet en dan loop je tegen die 0-2 aan. Dat is gewoon jammer”. Collega Wim Eilander was natuurlijk blij, maar ook reëel: „Als wij de eerste twintig minuten 2-0 achterstaan, hebben wij niets te zeggen. Die 2-0 kwam voort uit een perfect uitgevoerde counter. Dat is wel lekker en hebben drie belangrijke punten aan ons totaal toegevoegd”.

sv Charlois-IJVV De Zwervers 0-2 (0-1)

26. Sander Gorter 0-1, 85. Stivan Silva 0-2.

sv Charlois: Van der Horst, Rosalia, Andrade (46. Vuijk), Maris Cruz, Arkhurst, Feenstra, Verschoor, Thielman, Mathilda (58. Semeleer), Heinsbroek, Grant (79. Politakis).

IJVV De Zwervers: Vonk, Van Lien (62. Ouchene), Fortes, Van Berkel, Quiavuazoa, Van Rixoort, Pfeffer, Gorter, Silva, van Noort, Sanchers (77. Kooy).

Scheidsrechter: J.P.van der Born.

Bijzonderheden: De goed leidende arbiter trok geel voor Rosalia en Politakis van Charlois en Van Lien en Van Berkel van De Zwervers. Foto © Han Steenbeek.