sv Charlois (za) verliest van koploper NSVV

NUMANSDORP

In de derde klasse D speelde Charlois in Numansdorp op het Gemeentelijke Sportpark van het plaatselijke NSVV. De trotse koploper met maar een verliespunt had het tegen het Rotterdamse Charlois niet gemakkelijk. Met een zwaar bevochten zege van 2-0 bleef het ongeslagen in deze afdeling en werd ‘gekroond’ tot winterkampioen.

Betrouwbare bronnen binnen de thuisclub gaven aan, dat Charlois de beste tegenstander was tot nu toe. Charlois koopt hier echter niets voor. Het bleef met lege handen staan en dat was zuur. De gasten speelden inderdaad niet slecht. Zeker gezien de laatste drie wedstrijden waarin slechts een punt werd behaald. Trainer Manuel Vissers was dan ook niet te benijden hoe hij de voorbereiding aan deze wedstrijd weer moest beginnen: „Wij zitten even in de hoek waar de klappen vallen. Nordin Maach is nog steeds geschorst. Joey Heinsbroek ging ziek naar huis en Maldini Maris Cruz en Celsius Grant begonnen ziek aan de wedstrijd”. Toch pakte Charlois vanaf de eerste tel van de wedstrijd het initiatief. NSVV wist niet waar zij het moesten zoeken. Kansen kwamen er voor Grant en Nayron Mathilda, maar het vizier stond niet op scherp of keeper Melvin Kruijthof was een sta-in-de-weg. Het eerste kwartier leverde het ook drie hoekschoppen op, die echter geen gevaar konden vormen. Langzamerhand nam de thuisclub weer deel aan het spel als koploper en er ontstond een heerlijk voetbalgevecht. Beide teams creëerden echter niet veel en vlak voor rust trakteerde NSVV zich op een voorsprong.

FORTUIN

Met een schot uit het niks passeerde Peter-Jan Cazander keeper Linber van der Horst, die ook nog eens op het verkeerde been stond en bracht fortuinlijk de 1-0 op het scorebord. Na de pauze was het spelbeeld niet anders als het eerste bedrijf. Na een dikke tien minuten kwam NSVV op 2-0 via Michael Ouwens. Althans dat dacht men. Scheidsrechter De Witte, die goed floot, annuleerde de treffer wegens een overtreding op een Charlois verdediger. Nadat Mitchel Keikes van de thuisclub net naast kopte en Raymond Verschoor van Charlois ook weinig geluk kende met zijn doelpoging, werd de voorsprong toch verdubbeld door de thuisclub. Een kleine twintig minuten voor tijd werd het 2-0 door Richard Bras, nadat hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uithaalde en Van der Horst de zeker niet onhoudbare bal niet kon keren. Met een dubbele wissel trachtte Vissers zijn team nog een impuls te geven, echter tevergeefs. Charlois verloor, maar deed zeker niet onder voor de koploper. Men zal de wonden moeten likken en zich gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft, waarin het zeker weer een rol van betekenis kan gaan spelen. Vissers: „Ondanks het verlies ben ik toch tevreden. Wij hebben goed vanuit de organisatie gespeeld. Een punt hadden wij zeker wel verdiend, maar het zat niet mee. Zeker hoe wij ons moesten voorbereiden op deze wedstrijd, maar het spel was beter als de voorgaande wedstrijden en dat moeten wij weer zien uit te bouwen na de winterstop”.

NSVV-sv Charlois  2-0  (1-0)

43. Peter-Jan Cazander 1-0, 71. Richard Bras 2-0.

NSVV: Kruijthof, Ouwens, Van der Stoep, Mann, Mol, Voshart, Keikes (83. Bontes), Hofstede, Van der Giesen, Bras, Cazander (83. Bekker).

sv Charlois: Van der Horst, Rosalia, Maris Cruz (76. Politakis),  Arkhurst (76. Londt), Feenstra, Verschoor (82. Andrade), Thielman, Lara Olaya, Mathilda, Capobianco, Grant.

Scheidsrechter: M.M.de Witte.

Bijzonderheden: De goed leidende arbiter trok geel voor Voshart, Van der Giesen en Bras van NSVV en Rosalia en Capobianco van Charlois. Foto © Han Steenbeek.