Charlois (zo) en RCD in evenwicht

ROTTERDAM

In de derde klasse D trad Charlois op het eigen sportpark Charlois aan tegen het Dordtse RCD. De nummers 3 en 4 op de ranglijst waren aan elkaar gewaagd. De logische 0-0 gaf het spelbeeld juist aan.

De wedstrijd was nog geen tien seconden aan de gang of Bobby Schmidt had Charlois aan een 1-0 voorsprong kunnen helpen. Schmidt vond echter doelman Mitchell Meijdam op zijn weg. RCD was gelijk goed wakker en zette toen gelijk de gastheer onder druk zonder echte kansen te creëren. In de negentiende minuut was er gevaar voor het doel van Charlois. De inzet van Randy van Gulik teisterde de lat. Charlois kwam niet in haar spel van de zegereeks van de afgelopen zeven wedstrijden en hield de score tot aan de rust dubbelblank. Na de pauze herstelde Charlois zich enigszins, echter ook zonder echte doelrijpe kansen te creëren. Aanvoerder Jeffrey Pols had weinig geluk met een kopbal.

BLESSURE

In de 82e minuut sloeg ook nog eens het noodlot toe bij invaller Rick Kakialatu van Charlois. Na een tijdlang afwezig te zijn geweest na een vervelende blessure sloeg nog eens het blessureleed toe na een dik kwartier invallen. Met een nieuwe blessure moest hij het veld verlaten en Charlois moest het resterende gedeelte met tien spelers verder, daar alle wissels gebruikt waren. Vlak voor tijd kroop het nog door het oog van de naald toen Liomar Jennie een doelrijpe kans riant mistte. Een overwinning was teveel geweest voor het Dordtse RCD en ook Charlois mocht hier geen aanspraak op maken. Een logische puntendeling was het gevolg. Na een stroef begin met drie nederlagen herstelde Charlois zich voortreffelijk met als eindpunt de vierde plaats op de ranglijst voor de winterstop. Assistent-trainer Aad Broekhuizen was content: „Ik moet zeggen, dat RCD de eerste helft beter was dan ons. Onze werklust bleef achterwege, mede daardoor was onze tegenstander dan ook meer aan de bal. De tweede helft vond ik ons iets beter. Hoewel het alle kanten op kon ben ik zeer tevreden met dit gelijke spel. Na de winterstop gaan wij hopelijk weer werken aan onze reeks van de afgelopen acht wedstrijden”.

sv Charlois-RCD  0-0  (0-0)

Charlois: Poulisse, Congalves, Punselie, Pols, Flater, Hoffman (46. Azzaoui), Ayvaz, Schmidt (66. Kakialatu), Van den Hoed (46. Miranda), Fernandes Costa Neto, Delgado.

RCD: Meijdam, Broadley (46. Segboer), Snoek, Ghorafi, Van der Veen (60. Teneggi), Bodok, Geertruida, Jongeneel, van Gulik (75. Agata), Liomar, Schrauwen.

Scheidsrechter: R.Wesdorp.

Bijzonderheden: De rustig en goed fluitende Wesdorp hield  de gele kaart voor aan Delgado, Azzaoui en Congalves van Charlois  Foto ©Han Steenbeek.