sv Charlois en hoofdtrainer Manuel Vissers verlengen samenwerking

Zowel de zaterdag als de zondag afdeling willen een meer prestatieve koers varen. Voor de zaterdag heeft dit geresulteerd in een verlengde overeenkomst met Manuel Vissers. Vissers zegt hierover het volgende:

“Vanuit de club wil men ook voor de zaterdagtak een meer prestatieve koers varen en daar maken we stappen in. Dan moet je niet alleen kijken naar de 3e plaats die we momenteel bezetten maar gaat het veel meer over organisatie, structuur en beleving van zowel de club als de spelers. Ik heb het prima naar mijn zin bij sv Charlois; het is een grote club waar veel beweging in zit. Dat vergt een enorme organisatie van het bestuur om hier een bepaalde structuur in te brengen, hetgeen we soms vergeten.  Er zijn veel vrijwilligers en mensen in dienst van de vereniging die allemaal binnen hun gebied iets doen voor de club.  Als trainer ben je in grote mate afhankelijk van de informatie en medewerking die je krijgt, zeker als je nieuw bent. Naast mijn eigen stafleden ben ik dan ook heel blij met mensen als Ger, “kleine” Mo, Elly, Ron, Raymon, Fred en ik ben vast nog een paar namen vergeten die ook in dit rijtje thuishoren.”

Over de selectie zegt Manuel het volgende: “De spelers moesten wennen om vanuit een gerichte visie te voetballen en slagen daar steeds beter in. De doelstelling om bij de eerste 5 te eindigen is gezien de huidige resultaten ook mogelijk, ook al zitten we in een mooie maar zware poule. De wedstrijden laten zien dat wij vanuit onze visie voetballend bij de betere teams behoren, maar er is nog veel werk aan de winkel om ook dit stabiel te krijgen.”

Dit is wat de vereniging en de trainer ook in het komende jaar verder vorm gaan geven. De vereniging geeft hiervoor zover mogelijk de faciliteiten en de spelers moeten onderling voor de nodige saamhorigheid zorgen. De basis is in ieder geval gelegd en met deze verlenging willen we er mede voor zorgen dat deze basis een nog steviger fundament krijgt.