Meeuwenplaat te sterk voor Charlois (zo)

ROTTERDAM

In de derde klasse D trad Charlois aan voor de eerste maal in deze competitie uit bij Meeuwenplaat. De koploper was op voorhand niet gerust. Vorige week werd nog ’gespioneerd’ toen Charlois oefende tegen SVV en met 1-1 gelijkspeelde. In deze wedstrijd was Meeuwenplaat te sterk en won verdiend met 3-1.

Al weken was zowel Meeuwenplaat als Charlois bezig met deze ‘El Classico’. Meeuwenplaat de trotse koploper tegen de underdog Charlois. Deze ‘bevriende’ verenigingen, zowel spelers, bestuur en supporters, hoopten op een mooie en goede wedstrijd. Hoewel de wind op de open vlakte vrij spel had was het voetbal in de eerste helft van een behoorlijk gehalte. Meeuwenplaat was meer aan de bal en drong Charlois naar achteren. Zeker vier goede kansen had de thuisclub, maar de uitmuntende doelman Justin Poulisse van Charlois was in zo’n goede vorm, dat hij zijn team op de been hield. Uit één van de spaarzame aanvallen vond Charlois het net via Bobby Schmidt. De zeer bekwaam en sterk fluitende De Lit vond het doelpunt echter niet rechtvaardig en annuleerde deze geldige treffer. Na afloop beaamde hij, dat hij het achteraf gezien niet goed had beoordeeld. Verdiend zou het niet geweest zijn want de thuisclub was beter. Zij kwamen toch op voorsprong. Vlak voor rust kregen zij een terechte strafschop, nadat Roger Congalves Jubertien Mariana onderuit haalde in de zestienmeter. Remon Gouw knapte dit op; 1-0.

SNEL

Na de pauze kwam Meeuwenplaat gelijk op 2-0 door Mitchel Ott. De wedstrijd leek gespeeld, maar Charlois vocht zich terug. Jack Punselie schoot de aansluitingstreffer binnen. Niet veel later en vlak voor tijd was het wederom Ott, die de wedstrijd definitief op slot gooide; 3-1. De technische staf van Charlois was reëel: „De eerste helft was van onze zijde heel slecht en onze keeper hield ons nog in de race. Meeuwenplaat heeft dik verdiend gewonnen. Wij waren te slap en een aantal jongens zaten ver onder hun niveau en juist tegen dit Meeuwenplaat moet iedereen scherp zijn anders ga je het niet redden en dat bleek dus. Wij hebben terecht verloren en zij herbergen meer kwaliteit”.

Meeuwenplaat-sv Charlois  3-1  (1-0)

40. Remon Gouw 1-0 (strafschop), 46. Mitchell Ott 2-0, 83. Jack Punselie 2-1, 90. Mitchell Ott 3-1.

Scheidsrechter: D.B.Lit.

Meeuwenplaat: De Vos, Reek, Verschoor, Gouw, Essen, Van Gils, Hemmes, Sarigul, Bax (80. Andrea), Ott, Mariana (60.Rombouts).

sv Charlois: Poulisse, Miranda, Punselie, Pols, Flater (30. Congalves), Hoffman, Delgado, Ayvaz, Schmidt (46. Ounes), Costa Neto (60. El Ouazizi).

Bijzonderheden: Scheidsrechter Lit trok geel voor Pols en Costa Neto van Charlois. Foto ©Han Steenbeek.