Trainingskamp Dames Zaterdag

Vorige week stond het trainingskamp van de dames zaterdag op het programma. Na al wat extra maatregelen genomen te hebben begon de trip zwaar en belande diverse auto’s in files of dienden zij (via Nijmegen!) om te rijden richting Eindhoven. Aldaar werden zij, alsof de mensen daar totaal geen weet hadden van de situatie in Nederland, op 4 minuten geweigerd. Maar ook hierdoor lieten zij zich niet uit het veld slaan, op wilskracht en karakter werd er doorgereisd naar Brussel om vanuit daar, na een nacht op het vliegveld, Malaga aan te doen. Dat een trainingskamp niet alleen voor de gezelligheid en teambuilding is bewees deze groep: de grootste groep meiden die al wel in Malaga was zocht naar extra tickets en bereidde bij aankomst een dik verdiende maaltijd voor de ‘laatkomers’.

Eenmaal herenigt en een beetje op krachten kon het genieten beginnen, want dat was het zeker!

Eind van de middag vertrok het gezelschap per taxi naar het prachtige Estadio Municipal Antonio Marques Alarcon, de thuishaven van C.D. Mijas, waar gratis gebruik gemaakt kon worden van het veld, de ballen en al het andere benodigde trainingsmateriaal. Bij aankomst werd het veld nog even gesproeid alvorens de selectie onder leiding van Remco Outjes, Edy Ramos, Debbie Amelo en Stefano Nooteboom kon beginnen aan de training. De 20 dames, die hiervoor uniform verschenen door de fantastische geste van Avado Logistics, trokken tevens veel bekijks. Naast diverse personen van de gemeente, de wethouder van Sport en een afgevaardigde van Malaga CF kwam ook de media een kijkje nemen. Zij heette het team welkom en na wat mooie woorden werd de gehele groep voorzien van een goodiebag.

Na deze mooie ervaring keerden de meiden huiswaarts en daarover gesproken: wat een accommodatie! Een villa voorzien van oa een riante woonkamer, binnen- en buitenzwembad, tennisbaan, voetvolleyveld, fitnessgelegenheid, jacuzzi en sauna en alle kamers hadden een eigen badkamer. Tegen de avond ging de wereldkeuken van Denise Zichem open en zorgde ze met haar keukenteam voor een heerlijke maaltijd aan een lange gedekte tafel. Hierna werden Donia Baabbi en Vief Fortes Dias in het zonnetje gezet voor de hoogste trainingsopkomst van respectievelijk dames 1 en dames 2.

De avond werd verder ingeluid met wat teambuildings opdrachten, waarbij trainer Remco Outjes de dames liet inzien dat individueel belang nooit boven het teambelang kan staan en ‘samenwerking’ het sleutelwoord is in deze. In een andere opdracht waar in estafettevorm gewerkt werd liet assistent trainer Edy Ramos er geen gras over groeien: als een ware professional coachte/ schreeuwde hij zijn dames met de term: ROEI(en), ROEI(en) naar een glansrijke overwinning. De rest van de nacht werd gevuld met een poolparty en diverse lekkere drankjes.

De volgende morgen vroeg op voor het vertrek per bus naar het Stadio La Rosaleda, de thuishaven van Malaga CF. Hier kreeg de groep een rondleiding en zag het onder meer het veld, de kleedkamers, de prijzenkast en de persruimte. Nadien hadden de meiden wat vrije tijd om wat souveniertjes te kopen dan wel een drankje te doen in de zon om vervolgens huiswaarts te keren. Daar konden de meiden zelf invulling geven aan hun tijd. Diverse groepjes maakte daar gebruik van en zo werd het strand aangedaan, terrasjes gepakt of een spannende tenniswedstrijd gespeeld.

Eind van de middag stonden de volgende spellen alweer te wachten namelijk. Onder leiding van de 4 stafleden werden er in groepjes gestreden in voetvolley en tenniswedstrijden, waar het er fanatiek aan toe ging en dit zorgde voor de nodige euforie. Hierna was het tijd voor het ballonnenspel en als laatste diende er met een opblaasbootje in estafettevorm het zwembad ‘overgevaren’ worden. Na ook hier hilarische momenten met elkaar beleefd te hebben werd er als team nog een gezellige avond van gemaakt en kon de morgen erop de reis naar Rotterdam beginnen.