Charlois (zo) pakt winst in ‘Oldegaarde-derby’ tegen Coal

ROTTERDAM

In de derde klasse D trad Charlois aan voor weer een ‘heuse Oldegaarde-derby’. Tegenstander en bijna buurman Coal moest het onderspit delven met een nipte 2-1 nederlaag. Charlois nam zodoende sportieve revanche voor de nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Coal begon sterk aan de wedstrijd. De gastheren lieten zich in de luren leggen door het felle en agressief op de bal spelende Coal. Die troef bleef Coal de gehele eerste helft houden en kwam verdiend na een half uur spelen op voorsprong door de razendsnelle Eyup Sahan. De driemans verdediging van Charlois moest ook alle zeilen bijzetten om de snelle Sahan en de eveneens snelle en gevaarlijke Delvin Delgado te neutraliseren. Keeper Justin Poulisse was weer goed op dreef en behoedde zijn team voor een verdere achterstand. De tweede helft was duidelijk voor Charlois.

POLS

Na een ‘hartig woordje’ in de rust begreep de thuisclub waar het om ging. Aanvoerder Jeffrey Pols werd ‘de grote man’. Na eerst de bal op de paal gekopt te hebben leverde hij twee fraaie doelpunten af. Een met het hoofd en de laatste na een fraaie aanval met Steven Miranda. De zege had nog groter kunnen uitvallen, maar de goed spelende goalie Arash Noorafkan was in goeden doen en verijdelde een aantal doelpogingen. Een aanval met Roger Congalves en Juanito Hoffman werd knullig verspeeld. Een nipte overwinning in deze sportieve derby voor het thuisspelende Charlois. Moeizaam in de score, maar wel verdiend. Assistent-trainer Aad Broekhuizen was blij met de drie punten: „De eerste helft dacht het team aan een makkie. Zij werden echter met de neus op de feiten gedrukt. Verder gaat het scoren ook moeizaam. Als je alle kansen, die gecreëerd werden op telt, hadden er zeker drie bij gemoeten. Moet ook zeggen, dat de eerste helft Coal gevaarlijk was met de twee snelle ‘handenbindertjes’ in de voorhoede. Verder was het ook te zien, dat wij de tweede helft conditioneel verder waren. Moet complimenten aan mijn ploeg geven. Er werd hard gewerkt en dat leverde de drie punten op. Daar ben ik zeer content mee”.

sv Charlois-Coal  2-1  (0-1)

30. Eyup Sahan 0-1, 59. Jeffrey Pols 1-1, 79. Jeffrey Pols 2-1.

Scheidsrechter: F.Meeuwenoord.

sv Charlois: Poulisse, Miranda, Punselie, Pols, Congalves, Kakiailatu, Hoffman, Ayvaz, Schmidt, Ounes, Delgado de Burgo.

Coal: Noorafkan, Van der Wielen, Fortes, Eshuis (38. Hrnijic), Hagendijk (84. Murati),

Kahrevic, Cabral, Hoxhaj (87. Salamao), Sahan, Portas, Delgado.

Bijzonderheden: De prima leidende Meeuwenoord trok geel voor Kakiailatu van Charlois en Eyup van Coal. Foto ©Han Steenbeek.