Sv Charlois vr.1 – RKDEO vr.2 : 3-0 (1-0)

Met de uitwedstrijd, waarin Charlois een knappe 1-3 overwinning boekte, maar ook met de ranglijst in gedachten (sv Charlois nummer 7 met 10 punten, RKDEO nummer 6 met 13 punten en een wedstrijd minder gespeeld) wordt er afgetrapt in het altijd gezellige Rotterdam.

Met een enigszins aangepaste opstelling (aanvoerder wegens een au vinger helaas niet in staat om mee te doen) wordt al vrij snel duidelijk dat er, indien er met rust en inzicht gespeeld wordt, wat te halen valt voor de thuisploeg.

Door het op de juiste manier benutten van de ruimtes in combinatie met verzorgd voetbal is charlois een aantal keren erg dreigend, maar ontbreekt het ‘m aan de juiste eindpass of wordt de aanval op tijd onderschept door RKDEO.

Helaas worden deze goede momenten afgewisseld met onnodige onzuiverheden in de opbouw van charlois en is het de RKDEO spits die er een aantal keren vandoor gaat richting Charlois goal.
Echter kunnen de duracellsnuivende voorstopper en de keeper de aanvallen onschadelijk maken waardoor de brillenstand op het bord stand houdt.

Na wat tactische wijzigingen en bemoedigende woorden vanuit de dug out (aanvoeder met au vinger blijkt getalenteerd assistent-trainer) wordt de focus weer teruggebracht in het spel en komt een vloeiende aanval uit bij T.B. (Intimi weten waar de afkorting voor staat) welke met een prachtig schot de verre hoek bereikt. De RKDEO keepster weet de bal nog met haar vingertoppen tegen de lat krijgen maar krijgt de bal vervolgens op haar rug ; 1-0.

Met deze stand op naar de kleedkamer.

Ook in de 2e helft is het Charlois dat overheerst.
De enkele tegenaanval wordt goed uitverdedigd en het aantal kansen neemt toe.
Na wat pechgevallen in de afronding is het weer T.B. die aan de bal komt en deze beheerst met links (!) binnenschuift ; 2-0.

Overigens gelijk haar laatste wapenfeit, opoe is moe.

Na wederom een rij aan niet benutte kansen komt een verkeerde uittrap van de RKDEO keepster voor de voeten van de inlopende gelegenheidsrechtback van charlois welke niet twijfelt en vanaf een meter of 25 verwoestend uithaalt ; 0-3.

De perfecte afsluiter voor een hele goede wedstrijd.

We hebben vandaag weer laten zien voor elkaar te willen knokken.
Deze strijd heeft geresulteerd in vlagen van goed georganiseerd voetbal waar zelfs alle 8 supporters van hebben genoten.

Op naar volgende week wanneer de uitwedstrijd tegen nicolaas boys op het programma staat.

Competitie : 11.30u Nicolaas Boys vr. 1 (zo) – sv Charlois vr. 1 (zo)