Charlois (za) wint bij SC Botlek

Door Thobi van Driel

Na 1 minuut stilte in verband met het overlijden van Henny van der Laaken moest Charlois de draad weer oppakken na de zeer vervelende ontmoeting tegen Zinkwegse Boys en het koufront van de vorige week.  Deze middag een gezellig zonnetje op het complex van Botlek, de vereniging die toch regelmatig de punten pakt. Het begin was duidelijk voor Charlois met een kans voor Raymond Verschoor , maar helaas was het doel te laag. Het was niet alleen Charlois, want in de 14e minuut kwam Botlek goed door, maar door een stevig blok wist de verdediging erger te voorkomen en bleef slechts een corner over. Charlois behield het beste van het spel, maar ook nu was het richtingsgevoel bij de kansen niet goed. De kansen regen zich aaneen, maar zoals gewoonlijk valt dan de goal aan de andere kant. Een lange pass naar rechts met daaropvolgend een goede voorzet werd fraai benut omdat de dekking wat te wensen overliet. Na deze tegenslag kreeg Charlois 2 minuten nadien  een vrije schop. Ik weet niet of Dario de bedoeling had de bal te krullen, maar vermoedelijk wist de keeper van Botlek dit ook niet en verdween de bal prima in de bovenhoek, zodat we gelukkig weer wat opgelucht konden adem halen. Beide teams bleven aanvallend voetballen, waarbij Charlois in de 40e minuut een mooie aanval opzette die helaas niet op de juiste wijze door Nayron Mathilda werd afgerond. In de slotseconden voor de rust weer een prima aanval met een prachtige steekpass van Djenley Arkhurst en door Raymond Verschoor doeltreffend afgerond.  Ruststand dus 1-2.

Na de thee een aanvallend Botlek,  maar door attent verdedigen wisten we stand te houden. Dat wil niet zeggen dat Charlois niet meer aan voetballen toekwam, want Maldini brak in de 57e minuut door, zijn schot werd gekraakt door de keeper en de bal kwam hoog terug in het doelgebied. Met een prachtige volley wist Nayron  wel doel te treffen. Daarna bleven we beter voetballen en werden regelmatig gevaarlijk in de goede zin van het woord. Celsius Grant wist zich vrij te spelen, maar zijn schot trof de paal. Gelukkig was Djenley goed bij de les en wist de stand op 1-4 te brengen.  In deze sportieve wedstrijd met een uitstekende scheidsrechter leek het wel of iedereen de sportiviteitsprijs wilde krijgen, want nadat een speler van Botlek overeind was geholpen, ging het spel snel verder en uit een prima voorzet werd de stand 2-4. Botlek rook nog een kans, doch Linber van der Horst wist door prima uitlopen erger te voorkomen en verder liet de nu beter dekkende verdediging van Charlois geen steekjes meer vallen.

Al met al een leuke wedstrijd en een verdiende overwinning. Mogelijk dat niet iedereen het hiermee eens is, maar ja die discussie blijft altijd.