ONDER DE LOUPE 15

ONDER DE LOUPE ( 15 )
d.d. 24 maart 2018.
Vandaag een vol programma met al onze jeugdteams – voor ondergetekende heerlijk om al onze thuisteams weer een partijtje op ons complex te zien spelen en aan het werk te zien.
Zoals gewoonlijk analyseer ik onze sv Charlois teams door elkaar zodat iedereen gewoon alles moet lezen om eventueel hun eigen team langs te zien komen.
Dit keer begin ik met onze JO13/1 — het team van Casper – Wouter en het toegetreden kaderlid Immerson won op een overtuigende wijze van Strijen JO13/1 met 6 : 1 — na een ruststand van 5 : 0 Met erg goed voetbal werd de toon gezet door onze jongens en dat smaakt naar meer — een felicitatie aan de spelers en de trainers is dan ook op zijn plaats en ik hoop dat de lijn doorgezet wordt !
Op het veld ernaast speelde onze JO13/3 van de trainers Genley en Raymond tegen Barendrecht JO13/2 en na een achterstand van 0 : 1 werd er net voor de rust 1 : 1 gemaakt en dat was toen al DIK verdiend – na de rust een veel beter sv Charlois JO13/3 welk de verdiende overwinning binnen sleepte – echter ……………. met nog 4 minuten te spelen vond de begeleiding van Barendrecht het niet verstandig de wedstrijd uit te spelen omdat in hun optiek het spel te ruw werd en daarom een discutabele eindstand van 2 : 1 — in een wedstrijd die nog 4 minuten te spelen was.
Na navraag bij de trainers van sv Charlois werd de mening niet gedeeld met het kader van de tegenpartij ………….. jammer dat een wedstrijd zo ëindigd — ik praat nu namens onze jeugdcommissie als ik zeg dat wij ten alle tijden betreuren als een wedstrijd gestaakt wordt — en ikzelf denk dat wij als volwassenen de betrekkelijkheid van veel zaken in moeten zien – er zal waarschijnlijk een rapportage volgen en daar worden beide partijen niet vrolijk van.

Dan naar ons thuis spelende sv Charlois JO9 teams; — 3 teams uit deze leeftijd categorie speelden thuis op de velden 3 en 4.
Laat ik beginnen met onze JO9/5 van de trainers Urvin en Danny — deze speelden tegen Heinenoord JO9/1 – na de uitwedstrijd met 12 : 2 verloren zag je vandaag een heel ander spelbeeld.
Een gelijkspel van 4 : 4 is een prima prestatie van een JO/5 tegen een JO/1 teams – duidelijk een zichtbare opwaartse lijn bij de spelertjes zichtbaar en dat is een compliment naar de trainers !
Onze JO/3 van trainer Yoenes speelde tegen CKC JO9/1 en won DIK verdiend met 10 : 2 — hier een meer dan prima wedstrijd waar combinatie voetbal met prachtige doelpunten een lust voor het oog waren !
sv Charlois JO9/7 verloor van LMO JO9/4 met grote cijfers — dat kan gebeuren en ik weet zeker dat dit team zich zal herstellen in de komende wedstrijden – succes !
Op veld 2 speelden twee van onze JO11 teams; de JO11/7 van trainer Ali won verdiend van Spartaan 20 met 8 : 2 — en een felicitatie naar spelers en begeleiding is hier dan zeker op zijn plaats.
De sv Charlois JO11/6 won hun thuiswedstrijd tegen Smitshoek met 4 : 1 — een prima uitslag die smaakt naar meer !
Uiteraard heb ik ook nog een aantal trainers gesproken die na hun uitwedstrijd een klein verslag kwamen overbrengen – ons JO11/4 van de trainers Tjark en Dario verloren nipt van Overmaas JO11/1 met 4 : 3 – toch waren beide trainers tevreden over de inzet en het getoonde spel en absoluut vermeld moest worden dat speler Thijs Wienk een prachtige directe vrije trap in de kruising schoot !
Onze JO9/2 van trainer Benjamin verloor eveneens van Rozenburg JO9/1 met 5 : 3 en ook hier ondanks het verlies een tevreden trainer – wij zijn van mening dat verlies bij de sport hoort en als je er alles aan gedaan hebt kan het zijn dat de tegenpartij gewoon beter is – als je dan ook nog eens een speler minder hebt is zo’n verlies tegen een hoger team beslist geen schande.
Het team van trainer Arti — onze JO9/1 herstelde zich van de nederlaag vorige week door vandaag te winnen van Smitshoek JO9/1 met 3 : 6 — de trainer was tevreden doch vermelde wel dat met nog 10 minuten te spelen zijn team met 1 : 6 voor stond en dan toch 2 doelpunten tegen krijgen in de laatste fase – iets om aan te werken trainers – toch een felicitatie vanaf deze plaats !
De JO9/4 van trainer Jean Paul won hun uitwedstrijd met 3 : 4 van Maenze JO9/3 en ook dit team speelt werkelijk beter — gefeliciteerd met de mooie uit overwinning !
De JO11/1 van de trainers Orpheo en Denzell hebben hun wedstrijd met 0 : 4 gewonnen bij Sportlust JO11/1 — een prima overwinning en een pracht resultaat – gefeliciteerd !
Ook trainer Richard van onze JO15/3 won hun wedstrijd bij Zwervers JO15/2 met 1 : 5 – hetgeen de derde overwinning op rij is – een geweldige prestatie en dus een felicitatie voor begeleiders en spelers – naar ik begreep heeft onze JO15/3 de koploper in deze afdeling Strijen tot op 1 punt benaderd en dat kan dus een erg spannende eindfase worden — veel succes !

Bij onze JO15 teams waren er drie thuiswedstrijden te zien – ons JO15/1 tegen Hermes DVS JO15/1 – onze JO15/2 tegen Rhoon JO15/2 en onze JO15/4 tegen Bolnes JO15/1.
Onze JO15/1 heeft na een ruststand van 3 : 0 — een uit eindslag van 3:3 moeten incasseren erg jammer maar toch in een erg leuke wedstrijd om te zien. Steven en Jeffrey even de wedstrijd met jullie jongens gaan evalueren om te zien wat er mis is gegaan!
De JO15/2 speelde tegen Rhoon JO15/1 en na een ruststand van 1 : 2 werd de eindstand 1-3 zoals ik reeds eerder aangaf speelt dit team tegen voornamelijk JO15/1 teams zo ook vandaag tegen Rhoon JO15/1 — de weerstand is ontzettend hoog en daarom een compliment naar spelers en trainer voor hun instelling !
De JO15/4 speelde tegen de JO15/1 van Bolnes en verloor hetgeen beslist geen schande is — ook hier weer een tegenstander die met hun JO15/1 team komen tegen onze JO15/4 !
De JO17/1 van trainer Benjamin en Azis speelde tegen Hellevoetsluis JO17/1 en met een 3 : 1 ruststand wil ik graag even terug komen op het 2e doelpunt van sv Charlois want dit was er ééntje uit het boekje zo’n mooie goal — een opkomende rechtsback — op het juiste moment weg gestuurd – de rechtsback die voorgeeft en de spits die achter zijn standbeen op de hak inschiet – PRACHTIG ! — na de rust een overtuigend sv Charlois die de wedstrijd in een terechte overwinning met 3 : 1 afsluit —- ook hier een felicitatie naar spelers en begeleiders !
Dan op hetzelfde tijdstip een knotsgekke wedstrijd van ons JO17/2 team tegen F.C. IJsselmonde JO17/1 – na een 0 : 3 achterstand – 1 : 4 — terug knokken naar een 5 : 5 stand en dan in de laatste minuut met alles of niets verliezen met 5 : 7 doet pijn – zoveel power en zoveel strijd verdiende meer — helaas ………………. toch een compliment aan de ploeg van trainer Bayran – jammer.
Al met al een prima dag met meest erg goede resultaten voor onze jeugdteams !

Als laatste — een laatste groet aan Henny van der Laaken die na een lang ziekbed ons ontvallen is — wij wisten allen dat Henny ziek was …….. maar toch komt zo’n bericht onverwachts — Henny was een graag gezien gast en ik wens de familie alle sterkte in deze moeilijk periode R.I.P Henny.
Volgende week wens ik al onze jeugdteams veel succes met hun wedstrijden.
Frans van Helden.