Charlois (za) in één helft klaar met ’s-Gravendeel

Eindelijk voetbalweer op 31 maart 2018 tegen ’s Gravendeel. De wedstrijd in ’s Gravendeel werd met 2-1 gewonnen, maar door slecht verdedigen van de thuisclub was deze overwinning zwaar bevochten. Het beloofde en het is het ook geworden, een zware partij te worden. Al in het begin werd dit niet gelogenstraft, ’s-Gravendeel viel aan en had meer balbezit. In de 6e minuut werd een aanval van ’s Gravendeel goed geblokt, zodat een achterstand werd voorkomen. Enige minuten later een zelfde situatie, die prima werd gestopt door de zekere doelman Linber van der Horst.  Een aanvallend ’s-Gravendeel werd in minuut 11 verrast door een op het oog ongevaarlijke aanval via Celsius Grant 1-0 . In de 14e minuut een rommelige aanval die uiteindelijk via Nayron Mathilda over het doel ging. Hij wist dit echter te herstellen door een fraaie aanval af te ronden en de stand op 2-0 te brengen. Het was niet zo dat ’s-Gravendeel niets te vertellen had, de zeer goed spelende aanvaller Martin Calmera brak door, maar zijn medespeler wist de geboden kans niet te benutten. Voor de rust waren er over en weer goede aanvallen wat in de 38e minuut  tot gevolg had dat Nayron net niet doeltreffend af wist te ronden, maar het schot tegen de paal werd alsnog in een doelpunt omgezet door Raymond Verschoor.

De rust leek met een zekere voorsprong van 3-0 in te gaan, maar ‘s-Gravendeel dacht hier anders over. Het bleef dreigend voor het doel van de tegenstander. Helaas ging een poging van Verschoor net over. Het spel golfde het restant van de wedstrijd over en weer, maar de meest gevaarlijke momenten waren toch in het voordeel van Charlois. De prima leidende scheidsrechter Westenbroek moest slechts een gele kaart trekken voor een foutieve ingooi. De objectieve toeschouwer heeft een aardige wedstrijd gezien, die mogelijk 2 gelijke teams te zien gaven, maar door de individuele kwaliteiten van Charlois uiteindelijk in het voordeel van de thuisclub werd beslist.