sv Charlois Vr. 1 (zo) – Bernardus Vr. 1 (zo) : 2-1 (1-1)

Zondag 15-04-2018

Met een uitzonderlijk fit en gemotiveerd Charlois (lees ; “moe”, “warm”, “spierpijn”) wordt er in het altijd gezellige, en nu ook zonnige, Rotterdam afgetrapt tegen Bernardus.

De beginfase is een beetje aftastend. Charlois heeft moeite met het vinden van de vrije vrouw.
Waar vorige week op een knollenveld nog enigszins gecombineerd werd, wordt er nu (te) veel gekozen voor de lange bal, welke diverse keren niet komt waar hij zou moeten komen.

Bernardus speelt daarentegen goed positiespel, maar weet niet door de goed staande laatste linie van Charlois te komen.

Helaas is het de scheidsrechter die Bernardus een “handje” probeert te helpen in de jacht op de 0-1. Hij legt de bal na 10 minuten op de stip na een vermeende handsbal???
Het riekt een beetje naar een Belchinees-situatie gezien de Charlois verdediger absoluut geen slaande beweging naar de bal maakt, echter weet de beste man op een professionele en rustige wijze uitleg te geven aan de verbaasde Charlois verdediging…

Onder het mom “ Karma is a niet zo’n aardig persoon” ; een onterechte strafschop verdient geen goal. De enigszins nonchalant ingeschoten penalty wordt dan ook goed uit de hoek gedoken en de brilstand houdt aan.

Charlois bewijst niet onder de indruk te zijn van de 12e man aan Bernardus-zijde en komt kort erna op voorsprong.
Een nette pass op maat wordt door TB rustig met binnenkantje voet afgemaakt; 1-0.

Helaas houdt deze goede flow niet lang aan. Een misverstand in de achterhoede van Charlois zorgt voor een 1 op 1 situatie welke door de Bernardus spits genadeloos wordt afgestraft ; 1-1.

Na rust laat Bernardus direct zien dat ze niet gekomen zijn om gelijk te spelen. Ze zetten goed hoog druk en weten in balbezit goed gebruik te maken van de ruimtes. Iets waar Charlois best wat moeite mee heeft, zeker ook omdat het druk zetten gepaard gaat met diverse overtredingen die de man in vorm over het hoofd ziet.

De frustraties lopen op en zorgen ervoor dat Charlois de wedstrijd met 10 moet afmaken. Maar ondanks de verschuivingen in de organisatie weet Charlois goed stand te houden tegen een overheersende tegenstander. De aanvallen van Bernardus worden goed onschadelijk gemaakt.

Iets wat de verdediging van Bernardus niet kan zeggen..

Met nog 2 minuten op de klok komt een afgeslagen bal voor de bescheiden rechtervoet van cappie die niet twijfelt en vanaf een meter of 25 op doel schiet. De keepster van Bernardus heeft hier alle moeite mee en de bal verdwijnt diagonaal in de kruising ; 2-1!

Charlois gaat er vlak voor het sluiten van de markt vandoor met de volle 3 punten welke resulteren in een (gedeelde) 4e plek op de ranglijst.

Volgende week zal Charlois het uit in Warmond opnemen tegen nummer 2, Sv Warmunda Vr.1.
Een pittige tegenstander, maar alles is mogelijk!

Competitie : 13.00u Sv Warmunda Vr.1 (zo) – Sv Charlois Vr. 1 (zo)