Onder de Loupe (laatste?) Frans

d.d. 21 april 2018.
Voordat ondergetekende onze sv Charlois jeugdteams over de speelronde van vandaag weer ONDER DE LOUPE ga nemen wil ik graag een terugblik geven over de 3e editie van het gespeelde PANNNENKOEKEN-toernooi — welk gespeeld is afgelopen woensdag 18 april.
Onder prima weersomstandigheden hebben de 75 deelnemende kinderen een heerlijke middag gehad waarin in toernooivorm gevoetbald is — mooie doelpunten — mooie acties maar vooral lachende kinderen ( bij winst ) en soms treurende kinderen ( bij verlies – maar dat hoort er ook bij ).
Het belangrijkste is dat de kinderen een middag hebben beleefd waar het onderlinge PLEZIER voorop stond en als je dan ook nog eens een organisatie hebt waar alles tot in de puntjes verzorgd is dan kun je alleen maar met veel voldoening terug kijken op dit evenement !
Ik bedank de activiteiten commissie — de sponsoren (IJjo Bouman – het bestuur – en het Bingo team) — en de vele – vele medewerkers, van scheidsrechters — coaches — kantine medewerkers – gangmedewerkers – pannenkoeken bakkende dames — en al de mensen die er wederom voor gezorgd hebben dat de kinderen een TOP-middag gehad hebben!
Acht ploegen — Sparta — Vitesse — AZ — Willem II — Excelsior — Feyenoord — ADO – Den Haag en PSV hebben gestreden om de eerste prijs maar iedereen heeft een aandenken gehad dus er waren alleen maar winnaars!
Na afloop konden de kinderen ruim genieten van de vele Pannenkoeken en drinken welk volop aanwezig was!
Dat uitgerekend het team van Feyenoord het toernooi won en dus eerste werd was leuk en verdiend ( al had het team van Sparta er meer recht op maar dat komt waarschijnlijk omdat ondergetekende bij Sparta een ander gevoel heeft 😉 )
De spelers van het Feyenoord team kregen als winnaar ook een mooie beker als aandenken mee naar huis.
Verder kregen Alle spelers van de deelnemende teams een medaille als aandenken van deze prachtige middag.
Nogmaals allen hartelijk bedankt voor de medewerking.

Voordat ik het over de gespeelde wedstrijden van vandaag ga hebben wil ik toch nog even de aandacht vestigen op de voetbal clinics van de LIVERPOOL F.C. Foundation welk gehouden wordt op zaterdag 2 juni !
Ook dit is weer zo’n leuk evenement waar kinderen tussen de 6 en 12 jaar voor slecht Euro 10,- in kunnen schrijven tot UITERLIJK 1 MEI 2018.
Buiten de ingeschreven veldspelers is er ook aandacht voor de doelmannen van sv Charlois welke worden ingeschreven.
Uit ervaring kan ik u vertellen dat dit een onvergetelijke ervaring is voor de deelnemende kinderen. De kinderen die meedoen krijgen een certificaat van deelname en een presentje van de LIVERPLOOL F.C. — dus wees op tijd met inschrijven!
De inschrijvingsformulieren liggen in onze commissie kamer!
Dan nu een overzicht van onze teams over de wedstrijden van vandaag — laatste weken en de komende 4 weken;
JO17 afdeling;
Ik begin dit keer bij onze JO17/1 – van de trainers Benjamin – Azis en Mert — dit team speelt aantrekkelijk aanvallend voetbal – en op dit moment een keurige 2e plaats in de 1e klasse – vandaag een uitwedstrijd bij Hekelingen JO17/1 en een 2 : 13 winst ! — daarom ook zeker een compliment voor de spelopvatting want die was dit seizoen gewoon TOP — trainers en spelers maak er een mooi uiteinde van!Onze JO17/2 van trainer Bayran is in de winterstop gepromoveerd naar een klasse hoger en komt haast alleen maar JO17/1 team tegen als tegenstanders – vandaag de uitwedstrijd tegen NOC/Kralingen JO17/1 en er werd helaas verloren . Daarom is de positie in de middenmoot gewoon klasse en een compliment waard!
JO15 afdeling;
Onze JO15/1 van de trainers Steven en Jeffrey doet het gewoon uitstekend – in de hoofdklasse spelend zit er erg veel kwaliteit in deze spelersgroep waar deze trainers alles uit deze spelers proberen te halen en daarom ben ik blij dat ook deze trainers voor de vereniging behouden blijven! Vandaag werd de uitwedstrijd bij MSV’71 JO15/1 met 4 : 2 verloren maar als ik de geluiden van ons kader moet geloven waren er in deze wedstrijd erg veel discutabele beslissingen die zéker niet in het voordeel van sv Charlois werden genomen — jammer maar niet getreurd – we gaan met dit team zeker nog wedstrijden winnen en bovenin de ranglijst eindigen !
Ook de JO15/2 van trainer Ersin promoveerde in de winterstop naar een klasse hoger en speelt tegen haast alleen maar JO15/1 teams en je dan in zo’n klasse handhaven is prima en een compliment waart – al met al spelers en een trainer waar toekomst inzit!
Het JO15/3 team van trainer en begeleider Richard en Michel heb ik in de loop van al deze jaren met veel plezier gevolgd — onder leiding van trainer Richard en begeleider Michel ontwikkelen de spelers zich bijzonder goed — een team begeleiden — al vanaf de F periode met veelal dezelfde spelers – geeft de spelers een veilig gevoel, en óók hier weer een team dat in hun afdeling met ploegen te maken die met JO15/1 teams — en je dan toch meten met de bovenste ploegen is erg goed, het team van de JO15/3 heeft in deze afdeling óók nog een goede kans om het kampioenschap binnen te slepen — een 2e positie met 1 punt achter de koploper met een wedstrijd minder geeft alle kans — succes ………. In de laatste fase en bedankt voor de mooie jaren!
Onze sv Charlois JO15/4 van de trainers Gregorie en Clayton doen het zonder meer goed – de overwinning op Transvalia JO15/1 van 15 : 0 van vorige week staat mij nog het meest voor de geest met prachtige doelpunten — mooie acties en een geweldig eindresultaat – succes in de laatste fase !
sv Charlois JO15/5 van trainer Baris en trainster Zaraida doen het prima – een keurig tweede positie op de ranglijst geeft aan dat er een goed seizoen is gedraaid – vandaag een prima overwinning op NSVV van 9 : 2 !
JO13 afdeling;
Onze JO13/1 team van trainer Casper en ass. Trainer Wouter spelen de laatste weken erg goed — overwinning na overwinning geeft aan dat het team steeds beter op elkaar ingespeeld raakt en mee gaat spelen om het kampioenschap – op de 2e plaats met 4 punten achter op de nummer 1 en drie wedstrijden minder gespeeld — tja ……… dan moet de kop positie straks over te nemen zijn — en in wens dit team en trainers succes in de eindfase van deze competitie!
De JO13/2 van trainer Yilmas staan op de 5e plaats en dat is met erg veel JO13 1 teams goed …. ook weer zo’n team waar wij als jeugdcommissie nooit geen omkijken naar hebben — bedankt voor jullie inzet — vandaag een overwinning 7 : 3 dus prima!
De JO13/3 van de trainers Genley en Raymond staan op een keurig 4e plaats en spelen gewoon leuk voetbal — uit dit team moeten spelers gaan doorstromen naar het hoogste JO13 team — bij deze succes in de laatste fase van de competitie en de spelers veel succes in de toekomst !
sv Charlois JO13/4 is of was een zorgenkindje, teveel ongenoegen binnen het team over teveel randzaken hebben het seizoen er niet prettiger opgemaakt – jammer voor de vrijwilligers van onze kader en de goedwillende ouders die er alles aan gedaan hebben het team op de rails te houden.
Daarom een woord van dank aan Jacob — Jeanett — Marco — Arjan en Marjolijn voor de geweldige inzet de afgelopen jaren – Marco en Jeanett nemen het team over tot het einde van dit seizoen en vandaag werd een 0 : 2 achterstand omgezet in een 2 : 2 gelijkspel en dat is een compliment waard !
De JO13/5 van trainer Atalay is gelukkig ook weer zo’n team waar wij als jeugdcommissie nooit geen omkijken naar hebben – een keurige 5e plaats in de middenmoot is gewoon goed en ik hoop op een goede afsluiting van dit seizoen!

Trainer Sinan van sv Charlois JO13/6 heeft met erg veel tegenstanders te maken die met hun JO13/1 team tegen dit team spelen — in de winterstop is de ploeg gepromoveerd en de weerstand is aanmerkelijk toegenomen – toch kan de trainer zien dat zijn spelers zich snel ontwikkelen en stappen voorwaarts maken — ik wens de trainer en dit team succes in de laatste fase van de competitie !
De JO13/7 van trainer Dennis staan onderin in hun klasse …….. de trainer doet er werkelijk alles aan enige balans binnen het team te vinden maar krijgt niet alle medewerking die je mocht verwachten en dan vandaag een overwinning tegen koploper DRL J0 13/7 met 4 : 3 is een prima resultaat — toch even tegen de ouders ( OUDERS ! ) — laat het een les zijn voor de toekomst dat ook ouders een belangrijke rol spelen in de motivatie voor hun kind!

JO11 afdeling;
Onze JO11/1 speelt in de hoofdklasse tegen ploegen als ARC — Rijnsburgse Boys — Quick Boys — VVSB en zo kan ik nog wel even doorgaan —- als je dan met dit team op een keurige 2e plaats staat doe je het meer dan goed – daarom een groot compliment voor de trainers Orpheo en Denzell en de spelers van dit team – vandaag in de uitwedstrijd tegen Rijnsburgese Boys JO11/1 een 0 : 4 overwinning — dit kan nog om een kampioen gaan — succes in de laatste fase van de competitie!
De JO11/2 staan bovenaan in hun afdeling – dit team zou nog erg ver kunnen komen – dus doorgaan.
sv Charlois JO11/3 van Rafael en Nick welk vandaag 3 ; 3 speelde en in een erg zware afdeling spelen maar toch steeds beter ingespeeld raken.
Over ingespeeld raken …………….. onze JO11/4 van Tjark en Dario ……….. dit team komt nu echt op toeren  vandaag een prachtige verdiende overwinning op concurrent Barendrecht was hier een voorbeeld van – jongens bedankt voor jullie tomeloze inzet!
JO9 afdeling;
Ons JO9/1 team van trainer Arti barst van de voetbal kwaliteit en daarom is het spijtig dat er bij de JO9 teams geen competitie stand wordt bijgehouden anders waren wij met dit team absoluut kanshebber voor een eventueel kampioenschap — een goed spelend team met klasse baart mij zorgen — de kans is groot dat hier spelers gescout worden en dus weg gehaald worden naar BVO verenigingen — dat is ( helaas ) het lot waar wij dan als vereniging sv Charlois tegen aanlopen en dat frustreert best wel eens – toch aan trainer Arti met zijn speler een groot complimenten maak het seizoen af door gewoon alles vanaf nu nog te gaan winnen!
De JO9/2 van de trainers Benjamin en Ossana trainen en voetballen met overgave en hebben goede en minder goede wedstrijden gespeeld — toch ook binnen dit team veel beleving en passie en daarom bedankt voor jullie inzet!
sv Charlois JO9/3 van trainer Yoenes barst ook weer van de voetbal kwaliteit aan spelers – dit team zal straks door moeten gaan stromen naar een JO9/1 of zelfs JO9/2 team — dus een goede gedegen opleiding is hier zeker van toepassing — veel succes in de laatste fase.
Het team van sv Charlois JO9/4 van trainer J.P. en Urvin hebben het prima gedaan — vooral het plezier bij de spelertjes straalt er vanaf en dat is een eerste vereiste – de resultaten zijn nu nog ondergeschikt maar zullen vanzelf komen!
Eigenlijk geld hetzelfde voor het team van trainer Danny – sv Charlois JO9/5 – ook hier een prima opbouw en gedegen opleiden van spelertjes in ene warme veilige sfeer.
Dank;
Deze ONDER DE LOUPE is de laatste die ondergetekende schrijft en daarom dank ik u allen voor de aandacht die ik de afgelopen jaren voor deze rubriek gehad heb, veel reacties heb ik gehad op deze rubriek hetgeen betekende dat hij toch best wel gelezen werd — ik bedankt ieder voor de “ feed back “ die ik met regelmaat terug kreeg, het koste best wel eens moeite na een lange zaterdag vanaf ongeveer 06.00 uur tot veelal 17.00 uur een ONDER DE LOUPE te schrijven en de spelende teams de revue te laten passeren — maar de waardering was toch merkbaar aanwezig !
Daarom als laatste een woord van dank aan al de/mijn lezers van de afgelopen jaren, waarin ik deze rubriek ONDER DE LOUPE met veel plezier geschreven heb !
In deze laatste ONDER DE LOUPE wil ik toch terug komen op een aantal dingen;
In de afgelopen jaren heb ik veelal met leuke zaken ( over onze teams ) te maken gehad , maar toch ook wel met minder plezierige mededelingen ( bij ziekte van medewerkers of soms nog erger ).
Vele trainers heb ik de afgelopen 4 jaar mogen aansturen en begeleiden en met erg veel mensen binnen sv Charlois heb ik een geweldige periode mogen beleven en vriendschap opgebouwd.
Ouders van kinderen heb ik in de loop van de jaren leren kennen en daar leuke herinneringen aan over gehouden al moet ik daar direct aan toevoegen dat er ook situaties geweest zijn waar ik mij afvroeg of ouders wel eens nadenken wat een werk er in onze organisatie moet gebeuren om de kinderen op een fijne manier de voetbalsport te laten beoefenen.
Tja …………………… en dan gaan mijn gedachte toch zeker uit naar de vele Kampioenschappen — Bekerwinnaars en toernooizeges van de vele sv Charlois jeugdteams die deze de afgelopen jaren behaald hebben.
De jeugdcommissie leden —- Leo — Ton — Jeanett – Mariska — Manolito en Ron met wie ik de afgelopen jaren een prima samenwerking heb gehad – allen bedankt!
Maar zéker óók de vele trainers die onder mij als praktijkbegeleider hun diploma hebben gehaald en een stuk bagage mee hebben genomen in hun trainerscarrière.
Ook zijn meerdere jeugdspelers doorgebroken naar betaald voetbal organisaties en dat is mede te danken door de trainers uit onze jeugdafdeling waar ik leiding aan mocht geven!
En uiteraard de ouders van de kinderen die een belangrijke factor spelen in de motivatie van uw kind door aanwezig te zijn bij uit en thuis wedstrijden!
Ik bedankt langs deze weg alle ouders die mij en uw kind de steun hebben gegeven en welke ons samen sterk gemaakt heeft!

Toekomst;

Zoals ik al aangaf — aan alles komt een einde ………….. nieuwe mensen zullen straks in de nabije toekomst onze jeugdafdeling gaan aansturen met hopelijk de blijvende commissie leden — trainers en begeleiders die nu al aanwezig zijn en gelukkig bekende voor vele onder ons.
De jeugdafdeling van sv Charlois staat voor een cruciale fase omdat het aantal teams in mijn optiek best nog wel eens groter zou kunnen worden ( als men daar tenminste kader en behoefte aan heeft ) en dus is de uitdaging daar voor diegene dit die moeten gaan aansturen.
Ondergetekende zal daar geen onderdeel van uitmaken maar hoop dat sv Charlois in het algemeen en de jeugdafdeling in het bijzonder een mooie toekomst tegemoet gaat!

Ik wens mijn opvolgers alle succes toe en hoop dat ze snel hun weg binnen de vereniging zullen vinden!
Toch ………………….. een speciaal dank aan een aantal mensen – mijn vriend de gangmedewerker Ger Brugman met wie ik vanaf s ’ morgens vroeg tot s ’middags laat door alles in goede orde te laten verlopen – en een enorme vriendschap heb opgebouwd!
Goverd van de Kemp – een man ( en zijn vrouw Yvonne ) waar ik altijd op de momenten dat ik het nodig had hulp en ( voetbal ) advies aan kon vragen!

Jan Bouwer en Geo Junte met wie ik al jaren de woensdagmiddag trainingen verzorg en dit voorlopig nog wel blijf doen!
En uiteraard alle vrienden die ik vergeet — bedankt!
O ja …………. mijn verreweg verst weg wonende trouwe lezer(s) die in Thailand wonen en waarvan Jos mij herhaaldelijk van advies voorzag ( Jos — Prani …… het gaat jullie goed en we houden zeker contact !)
Nog 4 weken!
We hebben nog een kleine 4 weken te gaan en in deze weken zal ik de overdracht ( van teams — trainers etc ) gaan doen aan mijn opvolgers om alles soepel en vlot te laten verlopen voor het nieuwe seizoen!
Uiteraard wens ik in deze 4 weken de teams uit onze jeugdafdeling erg veel succes en wie weet komt er nog een extra editie van ONDER DE LOUPE bij om eventuele Kampioensploegen uit onze jeugdafdeling te eren!
Na de competitie zullen er wellicht de nieuwe spelers en oude blijvende spelers in andere teams uitgetest gaan worden en de trainers zullen dan kunnen inschatten op welk niveau de spelers kunnen gaan acteren.
Het gaat u allen goed — bedankt!
Frans van Helden.