Nieuwe VTC Jeugd sv Charlois

Vanaf volgend seizoen zal de jeugd van sv Charlois aangestuurd worden door een Voetbal Technische Commissie (VTC). Deze VTC zal bestaan uit Raymon Schimmel, John Blom en Ronnie Nouwen. Met de VTC geeft sv Charlois invulling aan de vacature die was ontstaan na het aangekondigde vertrek van Frans van Helden.

Raymon Schimmel: “De afgelopen 4 jaar heeft Frans mooie dingen opgezet, waar de nodige tijd en energie in heeft gezeten. Zeker gezien het feit dat we toen net gefuseerd waren, dus dat is een groot compliment waard.” sv Charlois kiest bewust voor een andere opzet binnen de jeugd. Als club willen we beter inspelen om de veranderingen binnen het jeugdvoetbal, vooral ingegeven door de KNVB. Daar hoort automatisch een nieuw plaatje bij, waarbij we het voetbalgedeelte en het verenigingsgedeelte wat meer los van elkaar koppelen.

Alle leden van de commissie zijn sv Charlois niet onbekend. John Blom maakt al jarenlang deel uit van het veteranenteam, dat onlangs 25 jaar bij elkaar was, en is oud 1ste elftalspeler geweest. Tevens heeft John 10 jaar deel uitgemaakt van de jeugdopleiding van Oude Maas, waarvan 2 jaar als technisch jeugdcoördinator. Ronnie Nouwen begon bij CVV en na betaald voetbal te hebben gespeeld bij Excelsior en diverse clubs uit de top van het amateurvoetbal keert hij huiswaarts. Nouwen is momenteel trainer in de jeugd van sv DRL waar hij zijn zoontje traint. Raymon Schimmel was in regio Rotterdam eerder actief voor de KNVB en Rotterdam Sportsupport en was vanaf de start van de fusie hoofdtrainer van de zaterdagafdeling van sv Charlois.

Op 11 mei 2018 zal er voor alle trainers een presentatie gegeven worden over de visie, veranderingen en plannen voor aankomend seizoen. In de periode vóór en na deze presentatie zullen er al gesprekken plaatsvinden en kennis gemaakt worden met zowel huidig als eventueel nieuw kader.