Onder de Loupe 9

d.d. 11 november 2017.

Vandaag slechts  13  thuiswedstrijden en dat is voor onze begrippen betrekkelijk weinig.

Op de velden 3 en 4 om 08.30 uur speelden onze 4  JO9 teams en op veld 2 op deze tijd de JO11/2 en de JO11/5.

Als ik ga beginnen met de opvallendste wedstrijd op deze voorgenoemde tijd, was dit wel de wedstrijd van ons JO9/1 tegen Feyenoord JO9/1 — een wedstrijd zoals wij dat noemen “  op het scherpst van de snede ” met toch wel een opvallend  ERG FEL Feyenoord  JO9/1.
Al vanaf het begin van de nieuwe opzet door de KNVB bepaald is ondergetekende een tegenstander van erg veel spelregel veranderingen en juist in deze wedstrijd was dit merkbaar.
Zolang wij allen voetballen word een wedstrijd geleid door een scheidsrechter – wij ( oudjes ? ) weten niet beter – nu ( bij de nieuwe bepalingen )  wordt er bij de jongste jeugd géén scheidsrechter meer bij wedstrijden neer gezet maar een z.g. spelbegeleider ( die buiten het veld loopt )  en de kinderen moeten  zélfstandig dingen binnen de lijnen oplossen ?

En ik praat nu op eigen leest en bevindingen  –  maar vind deze beslissing zéker  géén verbetering.
Zo dus óók in deze wedstrijd tussen onze sv Charlois JO/1 tegen Feyenoord JO9/1  absoluut merkbaar was – overtredingen die niet toelaatbaar waren – en dan mogen de kinderen dus een z.g. eigen oplossing verzinnen ?

Nee ……………….. ik vind het geen — nogmaals ik praat op eigen leest en ervaring — geen oplossing en goede invoering.
Verlies hoort bij de sport ……..daar bestaat geen twijfel over mogelijk maar ……………. de overtredingen waren niet toelaatbaar en mét een scheidsrechter was er wellicht duidelijkheid geweest ……………… nu ……………. kwade gezichten van boze ouders en een team leider van Feyenoord die telkenmale aangeeft dat de keuze bij de spelertjes ligt maar …………. Ik zou wel eens willen weten wat deze goede man had gezegd als zijn spelers op deze manier bespeeld zouden worden en deze man met zijn team op achterstand had gekomen  ?

Hier laat ik het verder bij ………………. sv Charlois verloor deze wedstrijd maar wel met opgeheven hoofd en mét drie behoorlijk geblesseerde spelertjes ?
Als dan de trainer/coach van Feyenoord continu aangeeft — laat de kinderen het zelf oplossen — bij toch wel behoorlijke overtredingen m.n. van zijn team  — ja ……….. dan vraag ik mij af of deze opzet de bedoeling is geweest ?

Het was een leuke wedstrijd om te zien maar ………………….. een scheidsrechter hoort gewoon bij de voetbalsport blijkt dus nu weer, dus ook op een volgende bijeenkomst van de KNVB zal ik hier wederom voor pleiten.

Dit moest ik ( helaas ) even kwijt ………………… nu de wedstrijd dag van vandaag;
Een qua resultaten bij onze jeugd wedstrijden teleurstellende dag met veel verlies partijen.
Zoals ik al aangaf hoort verlies bij de sport en als je met een opgeheven hoofd van het veld gaat bij een verloren partij met toch de wetenschap dat je er alles aan gedaan hebt dan geeft het toch voldoening.
Als voorbeeld …………………. onze sv Charlois  JO15/3 – spelende tegen koploper Vlotbrug JO15/1. Deze ongeslagen koploper werd met erg veel passie en strijd haast onze wil opgelegd – bij een 3 : 3 stand ( Vlotbrug had tot deze wedstrijd nog maar drie tegen doelpunten tegen gehad in de voorgaande vier wedstrijden  ) was in de laatste fase het geluk van de koploper ( zoals men dat in voetbaltermen zegt ) helaas aanwezig en werd er met 3 : 4 verloren – toch een groot compliment aan spelers en begeleider voor de strijd en inzet – jammer ………… volgende week succes  — ik heb ondanks het verlies staan genieten van jullie !

Onze JO15/1 verloor jammer genoeg met 4 : 2 van Brielle JO15/1 — gezien de lezing van de trainers was dit verlies niet nodig geweest ………. pech door doellat en paal waren tegenstanders die vandaag het team in de weg stonden – toch heb ik een goed gevoel bij dit team want er zit erg veel voetbal kwaliteit in dus we gaan zéker nog van JO15/1 horen !

Om 08.30 uur was ik aandachtig toeschouwer van ( zoals ik al aangaf ) de JO9/1 – JO9/2 – JO9/3 en de JO9/4 – erg leuke wedstrijden met goede resultaten en erg veel spelplezier ( jammer genoeg miste ik dit dus bij de JO9/1 door voorgenoemde feiten ).

Het team van trainer Jan Paul Fafié won na een 0 : 3 achterstand tegen Neptunes won met 5 : 4 van deze moeilijke tegenstander en wat heeft dit team een leuke spontane spelers groep !
Het JO9/3 team van trainer Younes won met 5 : 2 van de Zwervers en hier zit goed voetbal in …… ook weer die waarneembare spontaniteit waar je blij van wordt !

Tot slot de JO9/2 van trainer Benjamin …….deze ploeg maakte gehakt van tegenstander Botlek met prachtige mooie doelpunten !

Op de JO17/2 na …. ( dit team van traineer Bayran won de 4e overwinning op rij ) waren er erg grote verlies partijen voor onze jeugd teams en zo’n dag kan er best wel eens tussen zitten daarom wil ik hier dit keer niet te diep op ingaan.

Alhoewel was er zéker één oorzaak …………………afgelopen week hebben wij het contributie beleid doorgezet en daardoor werden behoorlijk veel kinderen naar huis gestuurd met de mededeling dat eerst contributie ( we zijn al vier maanden op weg met de competities ) moest worden voldaan vóórdat deze kinderen weer in hun team mogen aansluiten.

Mede daardoor waren veel teams incompleet en moesten wij ons in allerlei bochten wringen toch volwaardige teams op de mat te krijgen.

Jammer maar noodzakelijk.

Ons JO19/1 team moest op 10.00 uur de uitwedstrijd tegen Strijen JO19/1 spelen en verloor met 3 : 0 – erg veel kansen wedren onbenut gelaten en de stijgende lijn was waarneembaar dus ik hoop dat de eerste overwinning er snel aan zal komen !

Zaterdagmorgen hebben wij een nuttige vergadering gehad met al onze sv Charlois  JO9 trainers en we zullen snel met de trainers van de overige afdelingen een soort gelijke vergadering beleggen !

Vrijdag avond 10 november was er de laatste bijeenkomst voor de cursus “ Kader Coach 1 ” en al onze 17 trainers hebben hun certificaat behaald , een felicitatie vanaf deze plaats en uiteraard hoop ik dat de trainers dit stukje bagage gebruiken in de komende periode.

Onze Sinterklaasmiddag is volgeboekt  – 29 november zal de goedheiligman met zijn ZWARTE pieten onze vereniging komen bezoeken en wij kijken er naar uit !

De inloop is om kantine is om 14.30 uur en de kantine deuren gaan om 15.00 uur dicht waarna het programma en spektakel zal beginnen.

Er is dus uiteraard géén training op deze middag voor onze Mini’s en  JO9 teams.

Ik sluit deze ( korte )  ONDER DE LOUPE  en hoop dat volgende week alle teams weer veel succes in hun competities  en veel plezier zullen hebben !

Frans van Helden.