Onder de Loupe 10

We naderen de winterstop  — over een aantal weken zitten we al weer in het nieuwe jaar en als je dan de afgelopen maanden relativeert bedenkt je dat de tijd wel erg snel voorbij vliegt.

Daarom zal ik eerst aangeven wanneer de laatste training van dit Jaar 2017 is  —  donderdag 21 december 2017 — en de eerste training in het nieuwe jaar zal op maandag 15 januari 2018 weer aanvang nemen, omdat de hervatting van de competitie voor onze jeugd op zaterdag 3 februari weer verder zal gaan.

Daar kunt dan al vast rekening mee houden !

Voordat ik het over de wedstrijden van vandaag ga hebben nog even over de vergaderingen c.q. besprekingen met onze jeugdtrainers.

Er zijn op dit moment drie samenkomsten geweest — 1 met de JO9 trainers die erg goed bezocht werd door haast alle trainers — 1 bij onze JO11 afdeling die óók goed bezet was met al onze trainers en een teleurstellende bijeenkomst bij onze JO13 afdeling waar slechts drie trainers (van de 7 teams) acte de present gaven door aanwezig te zijn.

Deze bijeenkomsten waren bedoeld om alle knelpunten en goede punten nog eens met ons trainerskorps door te nemen en ondergetekende moet zeggen dat het zéér goede zakelijke bijeenkomsten waren waar we weer eens goed met elkaar over diverse zaken hebben kunnen communiceren !

Onze JO9 teams doen het zonder meer erg goed — veel plezier en leuke resultaten en dan komt de vraag naar mij toe van diverse kanten — hoe staat ons team ervoor in de competitie ?
En ……………………. daar gaan we weer …………….. in de nieuwe opzet van de KNVB spelen de JO9 teams niet meer in een competitie verband  –nu zult  u zult zich afvragen (  en dat doet ondergetekende ook ) wat is dit nu ?

Ja ………….. de KNVB regelt de uit en thuiswedstrijden maar stelt dat het plezier bij de kinderen  voorop staat en dat competitie verband pas vanaf de JO11 teams gaat plaats vinden.
Ik vind dit wederom weer zo’n vreemde regel en beslissing  want de kinderen vinden het altijd leuk om te zien op welke positie hun elftal staat en dit geeft immers óók de uitdaging zo hoog mogelijk te eindigen ( en gelukkig delen erg veel mensen deze mening ).

Nu ……………… krijg je allerlei vragen waarom dit zo is uitgestippeld door de  KNVB en ik kan hier echter geen antwoord op geven ?

Vanuit de vorige  ONDER DE LOUPE ( 9 ) heb in een reactie gehad van een afgevaardigde van de KNVB  ( zoals deze anonieme beller zich noemde ) over een wedstrijd verlag door mij gemaakt over één van onze JO9 teams.

Ik kom hier nu kort op terug ……………… uiteraard probeer ik de wedstrijden die ik mee kijk  zo objectief en positief te benaderen en geef daar mijn menig over.

Als men mij dan ( anoniem ) belt en vraagt sommige zaken die mij opvielen uit deze wedstrijd die gestoeld zijn op waarheid uit ONDER DE LOUPE te verwijderen ga ik de confrontatie aan.
Ik heb deze afgevaardigde uitgenodigd om eens nader te praten omtrent de nieuwe opzet en regels van KNVB  én analyse van mijn ONDER  DE LOUPE met deze man door te nemen.
Het toont van niet van durf en lef als je dan na mijn uitnodiging weg blijft en niet op komt dagen – dus anonieme bellers die mij willen spreken doen dit vanaf nu maar onder hun telefoon nummer of met hun eigen naam – in neem dus geen anonieme privé telefoon  vanaf dit moment niet meer op !

Dan de wedstrijd dag van vandaag;

Thuiswedstrijden;

In de vroege ochtend uren ( 08.30 uur ) speelde op de velden 3 en 4 onze JO9/3 — JO9/4 en JO9/ 7.
sv Charlois JO9/3 van trainer Yoenes speelde tegen  Binnenmaas JO9/3 en won afgetekend met 8 : 0 in een leuke wedstrijd waarin goed gecombineerd werd en erg mooie doelpunten werden gescoord ! Onze sv Charlois JO9/4 van trainer Jan Paul speelde tegen PPSC JO9/2 en verloor deze wedstrijd met 3 : 4 in de laatste minuut ………….. een misverstand deed vele emoties oplaaien …….. in de nieuwe regel ( gaan we weer ) van de KNVB staat namelijk dat de inworp ( zoals vroeger ) er  de JO9 teams niet meer is en de spelers nu het veld in mogen dribbelen waarna direct op het doel geschoten mag worden – hieruit viel dus het 4e doelpunt van PPSC en de misverstanden waren niet uit de lucht.
Wij zullen opnieuw de spelregels en veranderingen weer eens goed doornemen en moeten bestuderen !
Op veld 4 speelde de JO9//7 van de trainers Aroen en Momoj  tegen SHO JO9/6 en ook hier leuk voetbal en een prima overwinning met 6 : 2 op SHO JO9/6.

Op veld 2 speelde om 08.30 uur  sv Charlois JO11/2 van de trainers Paulo / Harrison en Terrence tegen de JO11/1 van OVV en hier een goede inzet en beleving — na een 1 : 0 voorsprong kwamen we helaas toch iets tekort en verloren met 2 : 5,  toch maken de spelers van dit team zichtbaar stappen voorwaarts en dat is óók een doelstelling die voor de toekomst van belang is!

sv Charlois JO11/5 van trainer Ramy speelde tegen de JO11/1 van Strijen en kwamen duidelijk tekort en verloren met 3 : 8,  het is echter beslist geen schande als ons JO11/5 van een JO11/1 team verliest dus daarom volgende week beter!

Ziet u trouwens de enorme ontwikkeling die onze teams op dit moment maken —– lagere teams van sv Charlois tegen JO9 1 teams en JO11 teams bij onze tegenstanders hetgeen aangeeft dat wij op een steeds hoger niveau acteren en gaan spelen en dus meer weerstanden krijgen.

Om 09. 55 uur twee wedstrijden van de JO13/2 en de JO13/6.

Onze JO13/2 van trainer Yilmas speelde tegen de JO13/1 van Maense en verloor volkomen terecht. Jammer maar proberen deze week te herstellen en de komende wedstrijd wél de motivatie pakken om de ommekeer te maken !

De JO13/6 van trainer Sinan speelde Slikkerveer JO13/4 en won met 3 : 1  hetgeen betekend dat dit team steeds meer naar de bovenste positie aan het opklimmen is..

Om 10.00 uur speelde de JO11/3 van de trainers Rafael en Nick tegen de JO11/2 van VDL en hier een leuke partij voetbal met leuke combinaties en mooie doelpunten en een terechte overwinning van 5 : 2!

Om 11.30 uur sv Charlois JO15/3 van trainer Richard en begeleider Michel tegen de JO15/5 van Spijkenisse welk twee posities hoger op de ranglijst stond   — en hier — na een ruststand van 4 : 1 een duidelijke overwinning met 7 : 4 in een weergaloze wedstrijd in een hoog tempo hetgeen toch ook te maken heeft met de goede trainingsopkomst en de erg goede team eenheid binnen dit team !

Tegelijk om 11.30 uur  speelde onze JO15/5 van trainer Baris tegen de JO153 van RVVH en ook hier een spannende wedstrijd met twee teams die volop voor de winst gingen en na een ruststand van 1 : 2 was de einduitslag 1 : 5 hetgeen totaal onnodig was – ik heb zelfs begrepen dat de trainer zijn spelers allemaal een patatje met mayo beloofd had bij een overwinning …misschien volgende week beter !

Uitwedstrijden;

Uiteraard zijn er nog een aantal trainers geweest die iets over hun uitwedstrijd te melden hadden;
Zo wam ik trainer Casper tegen de trainer ( samen met Wouter )  van onze  JO13/1 welke gewonnen hadden van Rhoon JO13/1 met 4 : 6 hetgeen betekend dat de middenmoot van de competitie nu bereikt is en ik ben er van overtuigd dat dit tam zich bij de bovenste in haar afdeling gaat settelen ! Trainer Benjamin van sv Charlois JO9/2 kwam vertellen dat zijn team prima had gevoetbald en een terechte overwinning had behaald bij Smitshoek met 2 : 6.

Ook trainer Urvin ( werkt samen met Trainer Danny en leidster Marijke )  kwam enthousiast vertellen dat de JO9/5 de uitwedstrijd bij ………….. met 1 : 2 gewonnen had en een prima wedstrijd had gezien !
sv Charlois JO9/11 van trainer Shubair speelde in hun uitwedstrijd gelijk  — 0 : 0 — bij Spijkenisse en dat is gewoon een goed resultaat !

Onze JO13/4 won de uitwedstrijd bij MSV/71 JO13/2 met 2 : 3 en dat is prima – zeker gezien de kleine onderlinge problemen die dit team de afgelopen week onderling had is een overwinning het beste medicijn !

Trainer Ali kwam erg teleurgesteld terug van zijn uitwedstrijd bij Poortugaal — verlies maar toch wel onder erg vreemde omstandigheden waarin de scheidsrechter een dubieuze rol zou hebben gespeeld, volgende week gewoon de wedstrijd weer naar onze kant doen keren !

Volgende ONDER DE LOUPE ;

Ik beloof in de laatste ONDER DE LOUPE van dit jaar alle jeugdteams nog eens de revue te laten passeren dus de teams die ik in deze ONDER DE LOUPE nummer 10 niet heb geanalyseerd komen dan ook zeker aan de beurt !

sv Charlois Kleding;

Op de maandagavonden van 18.30 tot 20.00 uur  kunt u boven in de kantine bij de biljartruimte terecht voor het eventueel bestellen van sv Charlois kleding en ik bedankt Ditte en Wout voor het regelen bij de verkoop van onze sv Charlois kleding.

Afsluiting ;

Als afsluiting van deze ONDER DE LOUPE ( 10 ) wens in An Griesdoorn ( onze dame die de kleding van de jeugd en senioren teams wekelijks wast )  een spoedig herstel toe na haar operatie.
Ik ben trouwens blij dat mijn  vriend  Jos en zijn vrouw Prani in het verre Thailand  hun draai ( en Jos zijn gezondheid ) weer gevonden hebben na een moeilijke periode met veel tegenslag.
Ook Han Steenbeek — voetballend in ons nieuwe “”  WALKING FOOTBALL “”  team — een spoedig herstel gewenst na zijn weergaloze actie  ( na 1 minuut  uitgevallen )  met een vreselijke spierblessure  — Han heeft  zijn pijn gelukkig in de z.g. derde helft aardig weg gedronken — zijn medespelers vinden het  trouwens vreemd dat hij bierdopjes verzameld en mee naar huis neemt.

 

Sinterklaas;

Ik  wens  u allen een fijne Sinterklaas dagen toe in de hoop dat al onze spelertjes er na de komst van de Sint en na aanstaande woensdag (komt de Sint bij onze vereniging) ook volgende week weer bij zullen zijn er geen teams onbemand zullen zijn omdat de Sint spelers mee genomen heeft naar Spanje.

Volgende week allen veel succes toegewenst !

Frans van Helden.