sv Charlois (za) loopt zeperd op tegen Pernis

ROTTERDAM

In de derde klasse D speelde Charlois op het eigen Sportpark Charlois tegen laagvlieger Pernis. Waar op papier een ‘driepunter’ werd verwacht voor Charlois kwam bedrogen uit. De praktijk wees uit dat Pernis de thuisclub op een 1-1 gelijkspel hield.

Waren het de weersomstandigheden, die de thuisclub parten speelden. De concentratie? Feit was, dat de wedstrijd later gespeeld werd, aangezien een hagelbui vlak voor de wedstrijd het veld spekglad maakte. Scheidrechter Zuidwijk besloot later aan te vangen en gaf achteraf aan, dat hij dit goed had gezien en niet erop inging om de wedstrijd af te gelasten. Charlois bleek niet zichzelf te zijn. Vanaf het begin was duidelijk, dat ‘het swingende’ eraf was, zoals in voorgaande wedstrijden. Nadat Joey Heinsbroek zijn schot in de negende minuut tot corner verwerkt zag worden door keeper Jeffrey Meijboom, was het precies negen minuten later wel raak. Een fraaie combinatie op links en de bal kwam in de voeten van Djenley Arkhurst. Zijn schot werd fraai achter Meijboom tegen het net geschoten; 1-0. Hierna stokte het spel enigszins en op het halfuur kwam Pernis tot het eerste gevaar. Een geweldig schot van Kevin Kroon werd door Linber van der Horst perfect gekeerd. De nipte voorsprong werd tot aan de rust gehandhaafd. Na de pauze kwam Pernis al na drie minuten op gelijke hoogte; 1-1. Charlois was van slag en kwam niet echt tot voetballen toe. Vlak voor tijd was er nog hoop om het gelijke spel af te wenden. Celsius Grant zag tweemaal een doelpoging verijdeld worden. Meijboom redde fraai en de lat was de boosdoener. In de laatste fase kreeg ook Pernis nog een kans. Van der Horst was attent bij een poging van invaller Björn Kwawegen. Al met al een domper voor de thuisclub. Door dit resultaat zag het de achterstand op koploper NSVV verder uitlopen. Maar de competitie is nog lang niet gespeeld en het feit blijft ook, dat het juist moeilijk voetballen is tegen teams uit de onderste regionen.

POSITIEF

Na deze negatieve uitslag was er toch ook een positieve kant op deze dag. De sponsorcommissie van sv Charlois had ook een ‘sponsordag’ georganiseerd met muziek na afloop. Nieuwe en oude sponsoren konden met elkaar kennismaken en dat was geen onverdeeld succes. Na de ‘negatieve uitslag’ van de wedstrijd toch een ‘positief’ einde van deze dag.

sv Charlois-Pernis  1-1  (1-0)

1. Djenley Arkhurst 1-0, 48.1-1.

sv Charlois: Van der Horst, Rosalia, Lara Olaya, Maris Cruz (84. Londt), Maach, Arkhurst (46. Feenstra), Verschoor, Thielman, Mathilda, Heinsbroek, Grant.

Pernis: Meijboom, Nigg, Lavooij, Blom, Bouman (75. Van Kwawegen), Damen (83. Van Kampen), Van Eijk, Glen, Kroon, Schroevers.

Scheidsrechter: J.G.P.Zuidwijk.

Bijzonderheden: De goed leidende arbiter trok geel voor Damen en Schroevers van Pernis. Foto © Han Steenbeek.