Charlois (zo) pakt in extra tijd de winst naar zich toe

ROTTERDAM
Han Steenbeek

In de derde klasse D trad Charlois aan tegen Besiktas aan de Charloisse Lagedijk. Ver in blessuretijd werd de volle winst behaald met 2-3.

Scheidrechter De Bruijn was niet te vermurwen. Voor allerlei futiliteiten trok hij gedecideerd extra tijd erbij. Dit leidde tot meer als een kwartier extra speeltijd in de tweede helft. Charlois profiteerde hiervan en met twee doelpunten in die extra tijd werd de zesde zege op rij behaald. Assistent-trainer Aad Broekhuizen was een gelukkig man: „Natuurlijk hebben wij ook wat geluk gehad, maar de strijdlust was goed en pakte toch een niet meer verwachte zege”. Charlois was slap aan de wedstrijd begonnen en achterin was het niet helemaal zeker. Na twee minuten profiteerde de thuisclub hiervan. Sezgin Atalan was ‘het goudhaantje’ en scoorde beheerst de 1-0. Vier minuten later was het weer gelijk. Halit Ayvaz profiteerde van een goed opgezette aanval via Fernandes Neto. Iets na het halfuur kwam Charlois weer op achterstand. Weifelend verdedigen werd afgestraft door middel van een vrije trap en die vrije trap leverde de thuisclub de voorsprong van 2-1 op. Na de pauze was het spel niet echt goed van beide teams. Er was een fase, dat Charlois goed druk zette, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Scheidsrechter De Bruijn liet zoals vermeld de wedstrijd langer duren vanwege de vele blessurebehandelingen aan Besiktas zijde. Neto, een van de kleinste mannen op het veld, maakte hier dankbaar gebruik van. Tweemaal uit een vrije trap wist hij tweemaal met het hoofd te scoren en bezorgde zijn team de zege van 2-3.

GRIMMIG EN DREIGEND
Na het winnende doelpunt werd de sfeer grimmiger en dreigender. Zeker nadat de assistent-scheidsrechter van Charlois door de verzorger van Besiktas omver werd gelopen. Hoop tumult op het veld, waarbij diverse mensen het veld oprenden, maar gelukkig, nadat de rookwolken figuurlijk waren opgetrokken, zegevierde het verstand en kon de wedstrijd naar het einde toe uitgespeeld worden. Broekhuizen: „Inderdaad creëerden wij niet veel en wij speelden zeker niet goed, maar de spanning vergoedde veel. Het was van onze kant een ware ‘Houdini’ act, waar ik natuurlijk wel blij mee ben”.

Besiktas-sv Charlois 2-3 (2-1)
2. Sezgin Atalan 1-0, 6. Halit Ayvaz 1-1, 34. 2-1, 90. Fernandes Neto 2-2, 90. Fernandes Neto 2-3.
Scheidsrechter: R.de Bruijn.
Bijzonderheden: De Bruijn had een aardige administratie met geel en rood.

Foto ©Han Steenbeek.