Onder de Loupe 11

Dit is de laatste ONDER DE LOUPE van dit jaar 2017 — in deze jaargang kom ik graag terug op de eerste helft van dit seizoen betreffende onze jeugdteams.

SINTERKLAAS;
Eerst nog even over ons Sinterklaas feest welk gehouden is afgelopen woensdag – zo’n 60 kinderen uit de ” F en Mini’s “ afdelingen konden genieten van een hele leuke middag waarin het de kinderen aan niets ontbrak.
Het bezoek van de Sint met zijn 7 Zwarte Pieten was uiteraard het hoogte punt van deze middag en ik ben blij dat iedereen van onze kinderen na dit feest nog steeds aan onze vereniging verbonden is en niet mee moest naar Spanje — alle kinderen kregen aan het einde van de middag een cadeau mee naar huis en zodoende had iedereen buiten een leuke middag ook nog een mooi aandenken !
Een dank woord aan de activiteiten commissie is hier zeker op zijn plaats want de organisatie van dit feest was perfect geregeld – HARTELIJK DANK !

ANALYSES JEUGDTEAMS;
Als je over alle jeugd afdelingen een analyse maakt zie je veel goede lopende zaken maar ook zéker zaken waar wij ons binnen onze jeugdafdeling kunnen verbeteren en dat realiseren wij ons zeker.
Als voorbeeld wil ik daar in aangeven (voordat ik onze teams één voor één ONDER DE LOUPE neem) is het telkenmale door blijven wisselen van spelers binnen erg veel teams binnen bepaalde afdelingen — waardoor er geen rust in deze gelederen komt.
Daar zullen wij lering uit moeten trekken en zullen dit naar het nieuwe komende seizoen en dit zéker anders in moeten gaan vullen, ik ga ervan uit dat wij de 2e seizoenhelft na de winterstop weinig tot helemaal niet meer in teams gaan wisselen en dat er nu écht rust binnen alle jeugdteams komt!
Ik laat in deze laatste ONDER DE LOUPE van dit jaar alle jeugdteams de revue passeren en ik begin uiteraard bij onze hoogste letter categorie — de JO19/1 van sv Charlois.

JO 19 TEAM;
Onze JO19/1 onder de bezielende leiding van de trainers Lionaar en Yilmas hebben het zéér moeilijk in hun competitie, nog geen enkele wedstrijd gewonnen in een té zware afdeling met teams die gewoon (op dit moment) een “maatje “ te groot zijn.
Als je naar oorzaken gaat zoeken dan kom je (jammer genoeg) tot de conclusie (ik heb dit reeds meerder keren aangehaald) dat dit team haar beste spelers is kwijt geraakt aan senioren teams en mede daardoor in deze situatie zijn beland – op dit moment heeft dit team 7 gespeeld en 0 punten dus helaas nog geen enkele puntje behaald – hopelijk dat na de winterstop wél de nodige punten gepakt worden.
Toch ………….. en dat is erg positief blijven de trainingen goed bezocht en van alle tegenstanders uit de afdeling hoor ik de geluiden dat de sportiviteit in de wedstrijden van de JO19/1 en het blijven voetballen opvallende ( goede ) zaken zijn — als voorbeeld wil ik de uitwedstrijd tegen Poortugaal JO19/1 aangeven — een grote nederlaag ( en zo zijn er helaas meerdere wedstrijden tegen tegenstanders geweest ) maar dan tóch een compliment naar de spelersgroep van én de coaches van de tegenpartij en óók de scheidsrechter geeft onze vereniging sv Charlois JO19/1 complimenten voor de spelopvatting hetgeen ons in ieder geval niet de naam geeft een slechte verliezer te zijn en dat mag dus ook wel gezegd worden, ik hoop dan uiteraard ook dat de JO19/1 gewoon de 2e helft van dit seizoen op een betere resultaten kunnen rekenen maar dat wij gewoon het seizoen zo goed mogelijk af gaan maken !
JO 17 TEAMS;
Ons JO17/1 onder leiding van de trainers Benjamin – Azis en Mert spelen té wisselvallig om ( op dit moment ) mee te doen voor de bovenste plaatsen – 9 gespeeld 13 punten – en hierdoor een positie op de achtste plaats in de eerste klasse – ik wil toch een voorbeeld geven van de wisselvalligheid van dit team namelijk de wedstrijd tegen Rozenburg JO17/1 waar de sv Charlois 17/1 met 13 : 1 verslagen werd en een “ Off Day “ hadden en de week erna er met 8 : 0 gewonnen werd van Hekelingen JO17/1.
Dit voorbeeld geeft aan dat er meer stabiliteit bij dit team verwacht wordt – de trainingsopkomst is goed en de beleving is goed maar er zijn teveel z.g. “ kwakkel “ wedstrijden.
Een positie in de middenmoot van de ranglijst geeft aan dat sv Charlois 17/1 zich tóch meer moeten richten op de bovenste posities binnen hun afdeling en ondergetekende rekent er zéker op dat deze opwaartse lijn ingezet word na de winterstop !
sv Charlois JO17/2 staan op de 4e positie met 4 punten achter de koploper Slikkerveer maar met één wedstrijd minder gespeeld zijn er dus nog alle mogelijk om bovenin in haar afdeling te komen ! Zeven gespeeld en achttien punten gespeeld en is goed op weg om zich te mengen in een eventueel kampioenschap strijd – na de winterstop zal de ingezette koers doorgezet moeten worden en daar reken ik op — zéker onder de bezielende leiding van trainer Bayran — succes !
De sv Charlois JO17/3 van trainer Merlijn heeft de overwinning reeks te pakken – de thuis wedstrijd tegen Barendrecht werd met 5 : 0 gewonnen en na afloop konden de spelers én begeleiders( hartelijk bedankt voor de sponsoring Eijo ) genieten van een patatje met mayo waaruit dus blijkt dat er óók aan ons laagste teams gedacht wordt.
JO15 TEAMS;
Onze JO15/1 spelend in de 1e klasse en getraind en gecoacht door Jeffrey en Steven staan in de middenmoot met 11 gespeeld – 15 punten – onnodig verloren wedstrijden werden afgewisseld met heel erg goed gespeelde wedstrijden – na de winterstop meer stabiliteit en dan naar de bovenste helft van de ranglijst kijken en meedoen !
Onze JO15/2 doen mee om het kampioenschap dat is duidelijk — tien ( 10 ) wedstrijden gespeeld en 24 punten hetgeen betekend dat de ploeg van trainer Ersin op de 1e plaats staan en zich winterkampioen mag noemen — dit team speelt leuk en goed voetbal en dat zien wij ( haast ) wekelijks terug – geen onderschatting dan verwacht ik net zo’n 2e seizoenhelft als de 1e seizoenhelft – succes en op naar het vieren van een kampioenschap !
sv Charlois JO15/3 van trainer Richard en teambegeleider Michel doen het zeer goed – spelend tegen tegenstanders die haast allen met hun JO15/1 teams komen en dan zo meedraaien is een compliment waard – vandaag zag ik de JO15/3 spelen tegen Barendrecht en na een ruststand van 1 : 1 werd er binnen een tijdbestek van vijf minuten in de tweede helft twee maal gescoord en was de winst eigenlijk bij de 3 : 1 al binnen – maar toch dan de 3 : 2 en nog heel even benauwd – maar in de laatste minuut de eindstand 4 : 2 halen — 10 gespeeld en 20 punten is prima en de derde plaats in haar afdeling is voorlopig een prachtig resultaat — veel succes de 2e seizoenhelft !
Ook sv Charlois JO15/4 doen het meer dan goed – de trainers Gregorie en Clayton hebben gewoon een leuk team welk meedoet om de bovenste positie — 8 gespeeld en 13 punten hetgeen betekend dat dit team momenteel op de 4e positie staat — succes de 2e seizoenhelft !
sv Charlois JO15/5 van trainer Baris Bilal staat in de middenmoot 7 gespeeld en 8 punten en daarmee op de 6e plaats en ook bij dit team is de wisselvalligheid kenmerkend — ene week spelen goed spel met een overwinning met de week erna slecht spel met verlies – dus ook hier moet na de winterstop verbetering in komen .

JO13 TEAMS;
Onze JO13/1 van de trainers Casper en Wouter moet veel beter kunnen als hetgeen dit team tot nu heeft laten zien 9 gespeeld en 8 punten — spelend in de 1e klasse heb ik ( en vele met mij ) veel van goed voetbal genoten maar ook hier regelmatig een terugval hetgeen vóóral te maken heeft met de fysieke gesteldheid van sommige spelers want in de persoonlijke duels — juist daar laten de spelers zich nog onvoldoende gelden – vandaag werd er gelijk gespeeld met 0 : 0 tegen Spijkenisse JO13/3 Ik denk dat dit in de toekomst alleen maar beter kan gaan.
De JO13/2 van trainer Yilmas speelt eveneens in de hoogste klasse en heeft dus te maken met haast allemaal JO13-1 teams als tegenstanders en dat betekend dat dit een zeer zware afdeling is waar dit team in speelt – 8 gespeeld en 6 punten betekend de voorlaatste positie — wij als vereniging willen z.g. “ stappen “ vooraarts maken en zullen hier dus steeds meer mee te maken krijgen – hetgeen óók bij de veel teams bij de jO11 ( lees dit vervolg ) merkbaar is omdat bij deze letter categorie óók veel tegen hogere teams moet worden aangetreden.
sv Charlois JO13/3 van de trainers Raymond en Genley spelen in de middenmoot van haar afdeling –8 gespeeld — 15 punten en doen het gewoon goed met een keurige 3e plaats op dit moment – ik wens de spelers en begeleiding succes in de 2e seizoenhelft.
De sv Charlois JO13/4 van trainer Jacob en zijn assistenten Marco — Arjan – Jeanett en Marjolein spelen te wisselvallig — 9 gespeeld en 6 punten moet beter kunnen — daar reken ik de 2e seizoenhelft dus ook op !
Ik bedank trainer Jacob ( en Marjolein ) — Jacob zal na de winterstop niet meer terug keren als trainer van de JO13/4 wegens werk verplichtingen en wens hem succes in zijn carrière en bedankt voor al de jaren van inzet voor onze vereniging – dit betekend echter wel dat na de winterstop het trainen van dit team wordt overgenomen door Arjan en ik wens hem hierbij veel succes !
Dan het team van de JO13/5 van trainer Atalay en zijn assistenten Ekrem en Gordon – dit team speelt in de middenmoot van haar afdeling 6 wedstrijden gespeeld en 7 punten — dit is een team waar je eigenlijk nooit geen omkijken naar hebt en het plezier onder elkaar straalt ervan af ( de kinderen hebben een veilig gevoel bij deze trainers staf ) er is een grote en goede trainingsopkomst welk mede te danken is door de beleving en bezieling van bovengenoemde trainersstaf.
sv Charlois JO13/6 van trainer Sinan speelt goed voetbal en mede daardoor op een keurige derde positie op de ranglijst de 9 gespeeld en 22 punten en vijf punten achter de koploper met een wedstrijd minder dus in deze afdeling is nog van alles mogelijk – succes de 2e seizoenhelft !
sv Charlois JO13/7 van trainer Dennis staan momenteel op de 10e positie met 8 gespeeld en 9 punten — hier kan dus duidelijk in de 2e seizoenhelft progressie ( vooruitgang ) worden gemaakt en ik denk dat dit erin zit – succes !

JO11 TEAMS;
Het in de hoofdklasse spelende JO11/1 team van trainer Orpheo en ass. Denzel Hagenaars staan momenteel op de zesde plaats en met 7 gespeeld en 7 punten — ik denk dat er veel meer qua punten in had gezeten voor dit team dan dat er tot nu behaald – als voorbeeld wil ik de wedstrijd tegen “de Jonge Spartaan JO11/1” aanhalen – er werd met 4 : 0 verloren maar als wij de vele kansen hadden gemaakt en niet gemist had een gelijkspel er zomaar ingezeten – dus na de winterstop meer rendement uit de vele kansen!

sv Charlois JO11/2 speelt in een erg zware afdeling ……..haast allemaal teams die met hun JO11/1 teams komen spelen betekend erg veel weerstand en een moeilijke afdeling — ik denk dat na de winterstop er zeker een ommekeer zal komen en wens de trainers Paulo – Harrisen en Terrence veel succes in de 2e seizoenhelft !
Onze sv Charlois JO11/3 van de trainers Rafael en Nick spelen ook al in een zeer zware afdeling — met 10 – 9 punten spelen dit team momenteel in de middenmoot – toch zien wij ook binnen dit team duidelijk progressie en worden er stappen voorwaarts gemaakt — vandaag tegen koploper Barendrecht waren wij een maatje te klein maar de sportiviteit en beleving waren aanwezig – na de winterstop veel succes !
sv Charlois JO11/4 van de trainers Tjark en Dario spelen ook al weer in een klasse met veel teams die met hogere teams uitkomen – toch wordt er wekelijks gestreden met veel passie en inzet – met 10 wedstrijden 9 punten denk ik dat de 2e seizoenheft veel meer puntjes gepakt gaan worden – succes daarmee.
Onze JO11/5 verloor vandaag van Poortugaal met 3 : 5 van Poortugaal – het team van trainer Ramey speelde helemaal niet onverdienstelijk maar het bekende dubbultje viel de verkeerde kant op – toch hoop ik na de wintersop op beter resultaten – succes !

JO11/6 van de trainers Zubair en Ramey hebben op dit moment 7 gespeeld en 6 punten – ook hier een moeilijke en zware afdeling – toch ……………. deze trainers zijn goed bezig en de spelertjes worden zichtbaar beter !
Onze JO11/7 van trainer Ali staan op de 6e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden – een keurige positie voor dit team en na de winterstop doorgaan met de ingeslagen (goede) weg !

JO9 TEAMS;
Over onze JO9 teams kan ik helaas geen duidelijkheid geven in competitie standen – een rare gewaarwording die ik (persoonlijk) ten alle tijde blijf bestrijden – de KNVB heeft deze opzet bepaald en ik ben het eens met het spelplezier welke de bond nastreeft maar …………. de uitdaging dat er een competitiestand aan verbonden moet zijn vind ik gewoon bij het spelen van wedstrijden horen.
Ik ben hier al een aantal keer over gebeld door ( anonieme ) afgevaardigden van de KNVB die zich verbazen over mijn kritiek op dit punt ( ook binnen de KNVB wordt mijn rubriek dus gelezen ) maar blijf het vreemd vinden dat er geen competitie aan deze teams wordt verbonden.
Toch een compliment aan al de trainers en begeleiders ( Arti – Benjamin – Yoenes – Jean Paul – Urvin — Danny en Marijke – Yessin en Raoel en Aroen en Jijol ) binnen de JO9 afdeling – als ik zie met we een beleving onze trainers en begeleiders met deze kinderen bezig zijn kan ik alleen maar trots zijn en zie wekelijks vooruitgang bij de spelertjes – dus na de winterstop allen veel succes !

DOELMAN TRAINERS;
Onze doelman trainers Jack en Karim zijn wekelijks bezig om onze jeugd keepers beter te maken en daar zit erg veel progressie in!
Ook bedank ik de trainers die rondom onze trainersstaf extra aandacht geven aan onze spelertjes. Als voorbeeld wil ik dan aangeven dat b.v. Henk Apperloo en Remco Outjes daar waar nodig bijspringen en ook onze jeugdkeepertjes extra training geven en ik dank hun voor de inzet!

Ook bedank ik loopcoördinatie trainster Debbie die na de winterstop niet meer terug zal keren in onze organisatie omdat werkzaamheden dit niet toelaten
Mocht ik in deze lange ONDER DE LOUPE iemand vergeten zijn dan excuus daarvoor!

JEUGDCOMMISSIE;
Dan nog enige informatie over onze jeugdcommissie;
Wij zijn in de gelukkig omstandigheden te kunnen aangeven dat wij ook hier weer een aantal nieuwe vrijwilligers hebben kunnen verwelkomen.
Zo heeft Manolito v.d Linden zich gelukkig weer bij onze jeugdcommissie gevoegd als administratie financiën binnen de jeugdafdeling en is Aroen Bechan is administratie ondersteunend jeugdcommissie lid geworden om Ton Geenen te assisteren – en ook binnen de JO17 / en JO 19 afdeling hebben wij de ondersteuning gekregen in de administratieve kant van Oguzhan Ceyhan.
Allen hartelijk welkom binnen onze jeugdorganisatie !

Gelukkig is Ron snijders aan de beterende hand nadat hij vorige week zaterdag een ongeluk gehad heeft en uiteraard vanaf deze kant een spoedig volledig herstel toegewenst!

LAATSTE TRAINING 2017 – EERSTE TRAINING 2018.
De laatste training van dit jaar is op donderdag 21 december 2017 en we starten de trainingen weer in 2018 op maandag 15 januari!
Rest mij u allen ( van Rotterdam en omstreken tot aan Thailand toe  ) te bedanken voor het lezen van deze rubriek en u een heel goed uiteinde te wensen en een gezond 2018 toe te wensen en ik wens u allen een heel fijne jaarwisseling !

Frans van Helden. – Hoofd Opleidingen — T.J.C. sv Charlois.