Onder de Loupe 12

d.d. 10 februari 2018.
Voordat ik over de eerste wedstrijden en analyses van over onze jeugdteams van na de winterstop ga beginnen eerst nog even een felicitatie aan onze jeugdtrainers die net voor de winterstop het certificaat “ Coach kader 1 “ behaald hebben !Vijftien trainers uit onze jeugdafdeling hebben hier bewezen dat ze aan de weg aan het timmeren zijn om een betere trainer te worden en dit stukje bagage ( deze cursus ) kunnen ze dus nooit meer afpakken — GEFELICITEERD trainers !
De eerste wedstrijden na de winterstop zijn dus weer begonnen en ondanks de vele afgelastingen denk ik dat wij volgende week (als de weersgoden het toe laten) met alle teams weer volop actief zijn— komende zaterdag 17 februari — 16 thuiswedstrijden en 13 uitwedstrijden is niet niks dus alle teams kunnen weer volop aan de bak !
Ik begin met het aangeven van een enorme teleurstelling — in de winterstop hebben wij afgewacht of ons JO19/1 team genoeg spelers had om ná de winterstop toch de competitie te vervolgen — daar zou hart aan gewerkt worden — helaas —- maandag 15 januari 2018 bleek dat ons JO19/1 slechts 7 spelers over hadden en daardoor uit het competitie verband is gehaald.
Uiteraard hebben wij de goed willende JO19 spelers weg gezet bij diverse senioren teams — toch hadden wij gehoopt een JO19/1 team te behouden — jammer maar wel een grote teleurstelling — wij als jeugdcommissie hebben er werkelijk alles aan gedaan — maar als de mentaliteit van ( te veel ) spelers er niet is staan wij machteloos en daardoor dit besluit van de jeugdcommissie.
Zoals ik al aangaf speelde er dit afgelopen weekeinde niet erg veel sv Charlois jeugdteams door de vele afkeuringen.
Opvallend beter nieuws; Al onze hoogst spelende teams in de andere lettercategorieën speelde afgelopen zaterdag wel en wonnen allen !
Onze sv Charlois JO17/1 van de trainers Benjamin – Azis en Mert wonnen de uitwedstrijd met 1 : 6 bij DRL JO17/1 met zeer goed voetbal — zaterdag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord kan een hele mooie worden !
sv Charlois JO15/1 van de trainers Steven en Jeffrey won met 2 : 0 de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse JO15/2 en de opwaartse lijn is volledig ingezet !
De JO13/1 van de trainers Casper en Wouter won de uitwedstrijd bij Spijkenisse met 1 : 3 en dat is een goede begin van de tweede competitie helft.
Onze sv Charlois JO11/1 van de trainers Orpheo en Denzell won de uitwedstrijd met 2 : 4 bij GDA en ook hier dus een prima resultaat !
En onze sv Charlois JO9/1 van trainers Arti en Guno wonnen hun uitwedstrijd Binnenmaas met 3 : 6 en ook hier een felicitatie vanaf deze plaats !
Goede berichten dus wat betreft ons hoogst spelende sv Charlois JO teams !
Uiteraard tellen de teams die onder deze hoogst spelende teams spelen ook mee …zo zag ik een prachtige overwinning van de sv Charlois JO11/2 tegen Oude Maas JO11/2 met zeer goed voetbal en de einduitslag van 8 : 0 was meer dan verdiend !
Het team van de trainers Tjark en Dario verloor van Excelsior R.dam – dat één spelers een verschil kan maken bleek in deze wedstrijd – er liep bij onze tegenstander één hele goede speler die geloof ik alle doelpunten voor zijn rekening nam – toch ben ik tevreden want onze spelers bleken eervol te kunnen verliezen — de handdruk van onze spelers na afloop betekend ook dat wij verlies kunnen accepteren en volgende week beter !
Ik gaf al aan dat aanstaande zaterdag al onze jeugd teams volop moeten voetballen en als de weergoden het toelaten wordt het een drukke dag ( 16 thuis en 13 uitwedstrijden ) !
Vanuit Engeland heb ik begrepen ( via Marcel van Olffen ) dat de “Alsin “ — “ Liverpool dag “’ op zaterdag 2 juni gehouden zal worden op ons complex en dit zal zoals gewoonlijk weer een enorm spektakel worden waar in de komende tijd verdere informatie over zal volgen !
NOG EVEN EEN BELANGRIJKE MEDELING VOOR ONZE JEUGDTRAINERS;
De kleedkamer- en veldindelingen worden in de Groep App van de desbetreffende lettercategorie coördinatoren vermeld op Donderdag vóór de zaterdag waarop gespeeld gaat worden
De coördinatoren zullen de indelingen ook in de elftalapps versturen.
Ik sluit deze ONDER DE LOUPE af met een mededeling over mijn eigen persoon; Omdat ik nu in mijn omgeving merk dat er met regelmaat over gesproken en naar gevraagd wordt.
Ik ga het volgende ook aan u mededelen — Ondergetekende heeft het bestuur van sv Charlois te kennen gegeven dat de ik per 31 mei 2018 mijn functie als Hoofd Opleidingen — T.J.C neer ga leggen.
Vier mooie jaren waar onze jeugdafdeling groot gegroeid is — waar wij met zijn allen prachtige dingen hebben beleefd – ik mag hier bij noemen de vele kampioenschappen in de loop van deze seizoenen van diverse jeugd teams — de bekerfinales van diverse jeugdteams — het traditionele pannenkoeken toernooi, de spelers die hier als betere spelers weg gegaan zijn naar BVO ’S en zelfs bij betaald voetbal organisaties een contract verdiend hebben en na hier hun eerste voetbal opleiding gehad te hebben — mooi om dit te verwezenlijken !
Natuurlijk de vele trainers die hier middels onze vereniging hun trainers diploma’s behaald hebben en waar ik als Praktijkbegeleider gelukkig aan mee heb kunnen helpen door ondersteuning te geven.
Vooral de samenwerking met vele mensen binnen de jeugdafdeling en diverse commissies zal ik zeker koesteren en kan daar met goede gevoelens op terug zien, toch …………………. gaan er helaas veel ( te veel ) dingen niet zoals ik mij deze voorgesteld had en mede daarom maak ik óók mijn voorgenoemde keuze.
Uiteraard zal ik mijn functie tot de laatste dag ( zoals het behoord ) goed afmaken en uitvoeren.
Daar hoort zéker bij dat ik de spelers van alle jeugdteams onder ga brengen in hun nieuwe leeftijd categorie en daar weer trainers bij ga zetten – dit voor het volgend seizoen.
In overleg met de desbetreffende coördinatoren en trainers zal dit geschieden, vele spelers gaan naar andere leeftijd categorieën en zullen wij dus op een goede manier in andere teams gaan weg zetten en ik zal ( nogmaals ) zorgen dat dit zeker op een goede manier gaat gebeuren !
Er zullen dus nog zeker voldoende ONDER DE LOUPES te lezen zijn waar ik hier op terug ga komen — men is dus nog niet van mij af 🙂 !

Ik wens al onze teams het komende weekeinde erg veel succes.
Frans van Helden.