sv Charlois (za) wint bij Rijnmond Hoogvliet Sport

Na de dramatische wedstrijd tegen NBSVV moesten we op 17 februari 2018  aantreden tegen het altijd lastige Rijnmond Hoogvliet, de nummer 2 uit de stand. Dit bleek al snel want  in de 2e minuut was er al een scoringskans voor de gastheren. Gelukkig bleef het vooralsnog beperkt tot deze kans, maar na 10 minuten ontstond er na een mooie aanval via Michel Feenstra een kans voor sv Charlois. Helaas wist keeper Jungerius de geplaatste kopbal van Rachid Azzarkouni met een spectaculaire safe onschadelijk te maken. Daarna golfde het spel over en weer, waarbij beide teams niet heel gevaarlijk werden en indien het wel lastig werd stond er aan beide kanten een goede doelman.  Na 30 minuten ontstond er een doelrijpe kans voor Densley Arkhurst, hij wilde de bal breed spelen, maar volgens de kenners langs de kant had hij zelf een betere scoringspositie. Tot aan de rust nog enige kansjes voor sv Charlois, maar de rust ging met een gelijke stand in.

Na de rust een fel aanvallend Rijnmond Hoogvliet die de wil oplegde aan Charlois waardoor al snel  een mooie kans ontstond die weer door Linber van der Horst onschadelijk werd gemaakt. Hij zal hierbij wel gedacht hebben aan de thuiswedstrijd ten Rijnmond Hoogvliet toen wij in de laatste seconden een helaas fatale goal tegen kregen. De druk van Rijnmond Hoogvliet bleef aan, maar de verdediging gaf geen krimp. Door het verder van de goal spelen ontstond er soms ook ruimte. Met de ervaring van Celsius Grant werd gebruik gemaakt van deze ruimte en op het oog maakte hij de in minuut 81 geboden kans simpel af. Je moet natuurlijk wel de kwaliteit hebben om het simpel te houden. Nog geen 4 minuten later ontstond er weer ruimte voor Celsius Grant die vanaf dezelfde kant op identieke wijze op de goal afging, nu pareerde de keeper de bal, maar de na lange tijd blessureleed ingevallen Mark Vuijk wist de stand op 0-2 te brengen.

Dit was tevens de eindstand want het geloof in een beter resultaat verdween als sneeuw voor de zon. Objectief gezien hadden de spelers van Rijnmond meer verdiend, maar er zijn helaas maar 3 punten te verdienen in een wedstrijd.