Sv Charlois vr.1 (zo) – vv HRC’14 vr.1 (zo) 0-6 (0-3)

Zondag 04-03-2018
Een ochtend waarop de stelling “als mijn achtertuin sneeuwvrij is, zal het veld dat ook wel zijn” in 1x tenietgedaan werd..

Een behoorlijk incompleet (10-tal) sv Charlois (gelukkig wel een beroep kunnen doen op gelegenheidsmiddenvelder Kim, waarvoor onze dank!!) vs. Zondag 1e klasser vv HRC’14, welke door de ruime selectie af moest reizen per touringcar; een mooie pot op papier dus!!

Na wat hand- en spandiensten om het veld sneeuwvrij te krijgen en door de subtropische temperaturen kon de wedstrijd, iets later dan gepland, gelukkig gewoon aanvangen.

De 1e 15 a 20 minuten zijn beide teams erg zoekende.
Vanzelfsprekend is het grotendeels HRC dat aan de bal is, echter lijken ze niet echt ruimte te krijgen voor een vloeiende aanval.

Helaas laat HRC, op momenten dat die ruimte wel gevonden wordt, hun klasse direct zien. Een bijna uit stand geschoten schot eindigt in de linkerkruising ; 0-1.

De 0-2 laat niet lang op zich wachten..
Een richting de achterlijn gaande bal, wordt knap al slidend voorgezet en belandt na een inschattingsfout voor de voeten van de klaarstaande spits, welke op het gemak de bal binnen tikt.

Daar waar Charlois het steeds lastiger krijgt, begint HRC steeds beter te draaien.
Een aantal goede aanvallen kunnen door een bikkelend Charlois net op tijd worden verwerkt echter blijft het wachten op het moment dat de bal wel een keer goed valt..

En dat gebeurd ook.. een splijtende pass op een buitenspel lopende (?) aanvaller wordt netjes afgerond ; 0-3.

Na het genot van vullingsslopende siroop/rustgevende thee is het HRC dat uit de startblokken schiet, een mooi opgezette aanval op hoog tempo resulteert in de 0-4..

Het beeld van de rest van de 2e helft is niet heel anders.
Een aandringend HRC tegen een hardwerkend maar achteruit lopend Charlois.

Een afslaande bal wordt door de linksbuiten van HRC vol op de pantoffel genomen en eindigt wederom in de linkerkruising : 0-5.

Kort daarna valt ook nog de 0-6.
Een pass dwars door het centrum wordt beheerst afgemaakt.

Al doet bovenstaande wellicht anders vermoeden; wij kunnen gezien de omstandigheden (o.a. het 70 min met 10 man spelen, en de laatste 20 minuten zelfs met 9..) en een tegenstander van 2 flinke maten groter, best tevreden terugkijken op deze wedstrijd.
De coaching was goed en ook het knokken voor elkaar was weer aanwezig.

Tegen een tegenstander van dit formaat is verliezen geen schande en door eigen inzet hebben wij de schade weten te beperken.

Op naar volgende week!

Competitie : 12.00u sv charlois vr. 1 (zo) – RKDEO vr. 2 (zo)